Ruszin-Szendi: Folyamatosan érkeznek a honvédségi alakulatok a keleti országrészbe

2022. február 24. 15:48

A Magyar Honvédség parancsnoka szerint akár a legrosszabbra is fel kell készülni.

2022. február 24. 15:48
null

A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe – közölte a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtökön Hajdúhadházon, miután a debreceni 5. számú Bocskai Lövészdandár Gyakorló- és Lőterén megtekintette a már megérkezett egységeket.

Ruszin-Szendi Romulusz a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van. Abban az esetben, ha humanitárius segítségnyújtásra van szükség, tudják támogatni a belügyi erőket a migránshullám kezelésében.

Másrészt fel kell készülni a legrosszabbra: fegyveres csoportok átsodródása esetén a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lennie, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolja – mondta az altábornagy.

Élőben a háborúról: Kijevtől 30 km-re fekvő célpontokat lőnek az oroszok

Kövesse velünk percről percre az eseményeket!

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2022. február 24. 17:05
..
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. február 24. 16:45
Remélem a honvédség nem enged be egy kárpátaljai magyart sem. A mandiner nyugger csőcseléke szerint most úgyis csak a "nácikat" űzik ki a békés oroszok, és elhozzák újra a szovjet kánaánt. Hát nehogy ne élvezze már ki a geci, hálátlan kárpátaljai magyar...
csi
2022. február 24. 16:42
"Ez a tárgyalóasztalnál szokott eldőlni." Csak a tárgyalóasztalig el is kell jutni.
csi
2022. február 24. 16:34
Csak egy, lehetséges, jövőbe mutató trajektória, hogy érzékeljük a lehetőségeket: ha holnap lekapcsolják a SWIFT-ről Oroszországot, az beindíthatja azt a dominót, ami a dollár tartalékvaluta szerepének megrendüléséhez vezethet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!