Az oroszok megpróbálták meghackelni a NATO-t

2022. március 31. 07:22

Oroszország azonban tagadja, hogy kibertámadásokat hajtana végre nyugati célpontok ellen.

2022. március 31. 07:22

A NATO és több kelet-európai ország védelmi minisztériumainak hálózatába is orosz hackerek próbáltak behatolni az elmúlt időszakban, jelezte a Google Fenyegetéselemző Csoportja – számol be a BBC.

A jelentésben nincs szó, hogy mely országokat támadták meg, csak az derült ki, hogy ún. phishing-támadást hajtottak végre, azaz kamu weboldalakra terelő linkekkel próbálták megszerezni a minisztériumok és a NATO alkalmazottainak belépési információit.

A támadássorozatot frissen regisztrált Gmail-fiókból indították. Azt, hogy milyen arányban lehettek sikeresek, a Google nem tudta megállapítani, csak azt, hogy Gmail-fiókokat a támadássorozatban nem tudtak feltörni. Oroszország tagadja, hogy kibertámadásokat hajtana végre nyugati célpontok ellen.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2022. március 31. 10:26
Szerintem nem újdonság, hogy Kína, Oroszország és az USA informatikai hírszerzése ott van évek óta az összes kis és közepes ország és az EU állami rendszereiben.. Szerintem naív, aki azt hiszi nincsenek. A "sértettek" meg nyílván nem verik nagydobra sehol sem.
Ólat a trolloknak
2022. március 31. 09:06
A NATO-t a Google felügyeli? Érdekes.
Alex Jones
2022. március 31. 08:43
Kamu CIA false flag! Oroszország már régen lecsatlakozott a globális internetről, mivel az mára a fakenews NATO játszótere lett. Nekünk is követnünk kellene a példájukat!
foldizs
2022. március 31. 08:16
Minek hekkelni? Hiszen Szijjártón keresztül úgyis hozzáférnek mindenhez. Vagy Szijjártót elővigyázatosságból letiltotta az EU és a NATO és ezért kell hekkelni? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!