Zelenszkij: Ukrajna nem hajol meg az orosz ultimátumok előtt!

2022. március 21. 19:32

Az ukrán elnök szerint az oroszok ultimátumot adtak nekik, amit ők nem fognak elfogadni.

2022. március 21. 19:32
null

Ukrajna soha nem fog meghajolni Oroszország ultimátumai előtt, és olyan városok, mint Kijev, Mariupol vagy Harkiv nem fogadják el az oroszok megszállását – mondta Volodimir Zelenszkij elnök az ukrán sajtónak.

Van egy ultimátumunk, amiben különféle pontok szerepelnek – »csináld ezt és akkor véget vetünk a háborúnak«. Ukrajna nem fogja teljesíteni az ultimátumot”

 – mondja Zelenszkij a Suspilne ukrán közszolgálati műsorszolgáltatónak adott interjújában, amelyet a Reuters idézett.

Oroszország ma délelőttre tűzte ki Ukrajnának a megadási határidejét az ostromlott Mariupol kikötővárosban, mondván, hogy a civileknek és a harcosoknak biztonságos kiutazást biztosítanak a városból addig, amíg feladják fegyvereiket.

Ukrajna azonban figyelmen kívül hagyta ezt az ultimátumot, és azt mondta, hogy a megadás nem opció.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 22. 07:01
ÜZENET A VILÁGNAK "Ukrajna nem fogja teljesíteni az ultimátumot"-Zelenkszkij HA VESZÍTENEK VESZÍTSEN MINDENKI? Ez a harmadik világháborúba sodródás egyenes útja... Csak óvatosan a szavakkal, a tettekkel, az indulatokkal, az egóval... Reméljük senki nem erre törekszik...
Frutti
2022. március 22. 06:56
ÜZENET A VILÁGNAK "Ukrajna nem fogja teljesíteni az ultimátumot"-Zelenkszkij Mit üzen ez a mondat, nem csak az oroszoknak, hanem az egész világnak, az emberiségnek. Azt, hogy nem adják fel. Soha. Mi lehet ennek az oka? Mondhatnánk, talán a hazaszeretet. De milyen hazaszeretet az, ami amiben frontvonalon harcol kalasnyikovval, molotov-bombákkal a nép, a gyerekek, az öregek, a betegek..., miféle hazaszeretet amiben a nép lassan elpusztul, elmenekül, a nép, akiket állítólag nem érdekli az ukránok, vagy szűkebb csoportok érdekei, miféle emberek azok, a lakosságot felszólítják a harcok felvételére, ahelyett mentenék őket. Miféle emberek azok, akik, ha már Ukrajna a térképről is eltűnik, sem adják fel, inkább kirobbantanak egy újabb világháborút, - talán mert ha ők veszítenek, veszítsen mindenki más is (?). Hátborzongató belegondolni is. Miféle emberek azok, akik nem értik meg, hogy az oroszok, nem engedhetik be az előszobájukba az amerikaiakat. Miféle észjárás kell ahhoz, hogy valaki ne értse meg, Ukrajnának, helyzeténél fogva, teljesen semlegesnek kell lennie (teljesen!), a világ és az orosz nép biztonsága érdekében. Miféle emberek azok, akik nem látják tisztán, hogy miről is szól ez a háború?
bagira
2022. március 21. 22:26
Pofája nagyon kétségbe esett, nem hajol meg mondja , derékba törnek.
Akitlosz
2022. március 21. 21:40
A halál mindig opció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!