Kim Dzsong Un gratulált Putyinnak a Győzelem napján

2022. május 10. 11:21

Kim Dzsong Un „szolidaritását fejezte ki az orosz nép ügye iránt, hogy felszámolják az ellenséges erők politikai és katonai fenyegetéseit és zsarolását”.

2022. május 10. 11:21
null

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető gratulációt küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Oroszország győzelmének napján, amelyben kifejezte országa „szilárd szolidaritását” Moszkvával – írja a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Május 9-én küldött levelében Kim

 Az észak-koreai vezető emellett „meggyőződését fejezte ki, hogy a két ország közötti stratégiai és baráti kapcsolatok folyamatosan fejlődnek”

Észak-Korea a közelmúltban kiemelte szoros kapcsolatait Oroszországgal, és nyilvánosan támogatta Moszkvát Ukrajna elleni inváziója miatt. Februárban az Egyesült Államok és a Nyugat „hegemón politikáját” tette az ázsiai ország felelőssé az ukrajnai konfliktusért.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szergej Ilnyickij

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2022. május 10. 23:51
Igaz barát. Csak ketten maradtak igaz barátai Vladimirnak: Un és Orbán. Bajban lehet megismerni a barátot.
Csigorin
2022. május 10. 20:29
mikor kim normalisabb mint von der leyden
stug
2022. május 10. 15:16
"Nesze, sánta: itt egy púp is!"
Mezame
2022. május 10. 15:03
Valamiért erről a képről a fúziós reakció jutott az eszembe - mágneses tér nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!