Gyerekeknek terjeszti a transzpropagandát a német közmédia

2022. június 07. 12:01

Gyerekeknek és fiataloknak szóló műsoraiban a kritikátlan transzpropagandától a meleg gruppenszex világáig terjed a német közmédiumok kínálata – kitört a botrány, majd el is sikálták.

2022. június 07. 12:01
null
Greczula Levente László

Újabb botrány körvonalazódik a németországi közmédia körül – legalábbis erre enged következtetni egy nemrégiben nyilvánosságot kapott nyílt levél, amely szerzői hónapokon keresztül vizsgálták a köztévé és közrádió gyermekeknek és fiataloknak szánt hagyományos és online tartalmait. A főként biológusokból és orvosokból álló levélírócsapat ugyanis riasztó felfedezést tett:

az ARD és a ZDF csatornáin gyakorlatilag szolgai szintű, kritikátlan transzpropagandát közvetítenek

a jobb sorsa érdemes gyerekeknek és fiataloknak.

A nyílt levél szerzői egy ötvenoldalas dokumentumot állítottak össze az általuk vizsgált csatornák és adások meghökkentő, felháborító vagy néha egész egyszerűen csak elkeserítő tartalmairól. A lista terjedelmes, a felhívás közlését a mértékadóbb német lapok közül pedig egyedül a Die Welt vállalta.

Transzideológia már a gyerekműsorokban is

A szerzők a német köztévé egyik legkultikusabb műsorában, a Die Sendung mit der Mausban is transzpropagandába botlottak. Ez a műsor már évtizedek óta stabil szereplője az ARD kínálatának, és elsősorban ismeretterjesztési célokat szolgál. A gyerekek megtudhatták belőle, hogyan gyártják a ropit, hogyan szerelik össze a repülőgépeket – és most már azt is, hogy a nemváltás teljesen normális dolog.

A műsorban egy hajléktalan férfiból lett „nőt” keresnek fel, aki elmondja a gyerekeknek, hogy van az úgy, hogy az embernek születésekor kukija van, de attól még tudja, hogy ő valójában lány. Az adásban lélekemelő képsorok mutatják be, ahogy a hajléktalan férfi élete egyenesbe jön, majd, hogy végül „nő” lett belőle. Az elemzést jegyző biológus viszont kijelenti: az adás téves következtetésekkel zárul,

hiszen a férfiből biológiai és definíciós értelemben nem lett valódi nő

– ez pedig nagyon könnyen megtévesztheti a tévénéző gyerekeket.

 

Nem probléma a doppingolás, ha transznemű csinálja

Szóba kerül a ZDF egyik sportműsora is, amiben egy „Dennis” nevű transznemű sportoló történetét ismerhetik meg a nézők. „Dennis” lánynak született, de tesztoszteronkezelésbe kezdett, viszont ez nem akadályozza meg abban, hogy továbbra is a női csapatban játsszon. Az adás „úttörőként” mutatja be „Dennist”, s hangsúlyozza: a transzneműeknek a nemváltáskor biztonságos környezetre van szükségük.

Az elemzést készítő biológus azonban kiemeli:

„Dennis” a hormonkezeléssel jogosulatlan előnyhöz jut sporttársaival szemben,

de ez mintha egyáltalán nem zavarná a ZDF sportrovatának tagjait,

meg sem említik az adásban. Annál több szó esik a különböző transzszervezetek képviselőinek igényeiről a sportban – a hátrányos helyzetbe került női sportolók panaszaira a ZDF nem kíváncsi.

Pornó a közmédiában?

A katalógus hosszasan foglalkozik a közmédia funk (szójáték – a Funk adást és funkot is jelent) nevű, kamaszoknak és fiatal felnőtteknek szánt csatornájával is, amely főleg az Instagramon és a Facebookon aktív. A könnyed, szórakoztató tartalmakra szakosodott funk is szorgalmasan terjeszti a transzideológiát, a szex és a szemérem témáit.

 

A szerzők kiemelnek egy bejegyzést, ami hosszasan taglalja, hogy a női nemi szervek sokféleképpen nézhetnek ki, de mindegyikük normális. Ez talán nem akkora probléma, hiszen sok lány szorong, ha nem minden „tökéletes” „odalent”, a szerzők szerint azonban problémás, hogy a funk ennyire közvetlenül nyomja a fiatalok arcába a női és férfi nemi szerveket. Ironikus – ahogy megjegyzik –, hogy

a közmédia nem is nevezi szeméremajkaknak a női nemi szerv szóban forgó részeit,

hanem csak „vulvaajkakként” emlegeti őket – mintha még ennyi szemérmességet sem érdemelne meg ez a téma.

Hasonlóan viszonyul a funk a szex témaköréhez is. Az oldal instagramos bejegyzéseiben gyakran a maguk teljes naturalisztikusságában mutatják be az aktusokat, nem hagyva teret a szeretkezést normál esetben körülvevő intimitásnak. „A szexet nem a gyengéd érzelmek vagy az erotika összefüggésében mutatják be, hanem a kéjvágy egyszerű kielégítéseként” – írja a szerző. Woke tartalmakhoz szokott szemek már fenn sem akadnak azon, hogy a mellékelt képeken fehér emberek mintha kötelező jelleggel csak színesbőrűekkel szeretkezhetnének.

 

 

Meleg gruppenpartik és drogok – belefér!

A funk egyik videós csatornája – ami továbbra is a fiatalokat tartja célközönségének! – a homoszexuális gruppenszex világába kalauzolja el a jobb sorsra érdemes német fiatalokat.

A riport – az egyetlen, amihez a szerzők csak úgy férhettek hozzá, hogy megerősítették, hogy nagykorúak – egy berlini homoszexuális szexbuliról szól,

ahol a résztvevők a végbelükön keresztül juttatnak kristályt a szervezetükbe.

Igen, ez még mindig a német közmédia, bár az elsőre nem tűnik egyértelműnek, hogy a németországi bejelentett lakcímmel rendelkezőknek miért kell drogos szexpartikról szóló dokumentumfilmek készítését finanszírozniuk. A szerzők hozzáteszik: az adásban nem esett szó a nemi úton terjedő betegségekről, sem pedig arról, hogy a gruppen egyik résztvevője maga is HIV-fertőzött.

A dokumentum összeállítói kutatásuk során egyébként nem tapasztalták, hogy akár a funk, akár más csatornák nagy hangsúlyt fektetnének a fiatalok nemibetegségekről szóló felvilágosítására, márpedig ez minden emberi számítás szerint kulcsfontosságú volna.

Nyílt levél: azonnali irányváltást!

A Die Welt hasábjain megjelent nyílt levélben a kutatás készítői

értetlenségüknek adnak hangot, hogy hogyan juthatott el idáig a német közmédia.

Mint írják, az ARD, ZDF és társai ma márt ott tartanak, hogy a legalapvetőbb biológiai tényeket tagadják le, miközben kritikátlanul terjesztik a transzideológiát, amit a transznemű aktivisták kényszeredetten igyekeznek összemosni az interszexuálisokat Németországban megillető jogokkal.

Nem csak a közmédia szerkesztőségeit és intendánsait szólítjuk fel az irányváltásra, hanem a rádió- és televíziótanácsok és a politikum felé is jelezzük aggályainkat: Tegyenek valamit azért, hogy a közmédia szakmailag, semlegesen, az igazságnak megfelelően és az emberi méltóságot szem előtt tartva tudósítson!” – áll a nyílt levélben.

Fejek hullanak a Springernél

A nyílt levél megjelenése természetesen hatalmas felháborodáshoz vezetett Németországban – értelemszerűen leginkább a baloldalon. Az biztos, hogy az úgynevezett „queer közösség” azonnal reagált, és egyből visszavonta a Die Weltet is kiadó Springer-csoport meghívását, ami az egyik queer állásbörzére szólt. A kiadó természetesen meglenne e rendezvény nélkül, de az ilyen kizárásoknál általában a pr-veszteség az, ami el szokta gondolkodtatni a cégek vezetését. Végső soron, aki ujjat húz a sérthetetlen „queer közösséggel”, az lényegében aláírta a saját halálos ítéletét.

A küszöbön álló katasztrófát megelőzendő Mathias Döpfner, a Springer egyik vezére hosszas bocsánatkérő nyílt levelet közölt a Die Welt hasábjain, amiben menteni igyekezett a kiadóóriás becsületén egy véleménycikk közlése miatt esett kárt. Döpfner szerint az egész cikk felületes, általánosságban beszél a német közmédia csatornáiról, és „nem áll messze attól a reakciós véleménytől, ami szerint a homoszexualitás betegség”.

Értsd: nem azt írták, de akár azt is írhatták volna. Selyemzsinór.

Mathias Döpfner mindenkit biztosított, hogy a Springernél továbbra is a sokféleség és az elfogadás a leglényegesebb,

illetve, hogy a queer állásbörze szervezői is írhatnak egy véleménycikket, ha akarnak.

Egyelőre még nem akartak: az állásbörze főszervezője azt írta, hogy talán majd később reagálnak. Az persze kérdéses, hogy fognak-e tudni újat mondani.

Nyitókép: Screenshot / Instagram / Funk

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. június 07. 17:36
a kiadóóriás becsületén kár esett, mert vki egy véleménycikkben leírta az igazságot... tehát megint azokat fogják meghurcolni, akik kimondták az igazat... Németország, unter alles...
Rizsa
2022. június 07. 15:51
A Német árja faj . Csodálatos !
Ödenburger
2022. június 07. 15:17
Németek mindig isd hajlamosak voltak az ideológiák kritikai gondolkodás nélküli átvételére, és az azoknak megfelelő viselkedésre. Még nem jöttek rá, hogy az összes nemzeti tragédiájuk (benne a vesztes világháborúk) ennek köszönhető.
schiffertzoltan
2022. június 07. 14:26
Minél inkább bizonygatják a germanuschok, hogy "mi nem vagyunk feszült, görcsös és szigorú németek - mi lazák és szexik vagyunk..."; annál inkább az ellenkezője lesz belőle... Az az ősz szakállú figura mért nem a saját korosztályából valót perforál hátulról?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!