Lengyel lap Orbánról: A fasizmus fuldokló autokratája

2022. július 26. 09:10

A Gazeta Wyborcza szerint a miniszterelnök „egyelőre nem használta az élettér kifejezést, de közel járt hozzá”.

2022. július 26. 09:10
null

„Infláció, gazdasági nehézségek, brüsszeli nyomás és az európai források blokádja, háború a keleti határon. Orbán és Kaczynski autokratikus kormányainak olyan viszontagságokkal kell megküzdeniük, amelyeket korábban még nem láttak” – írja a Gazeta Wyborcza lengyel lap.

A cikk szerint Orbán szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn tartott éves programbeszédében a huszadik századi ideológiák, a rasszizmus és fasizmus arzenáljából keresett érveket. A miniszterelnök elmondta, hogy hamarosan a nyugati nagyvárosok lakosságának több mint fele Európán kívülről érkezik, és nem szabad megengedni, hogy Magyarországon is keveredjenek a fajok – olvasható a portálon.

A lap szerint Orbán felvetette, hogy a schengeni övezeten belül, a magyar határokon a jövőben szükség lesz a faji idegenek elfogására, még akkor is, ha joguk van az EU-ban maradni. Hozzátették: ellenkező esetben az idegen elem megszállja a Kárpátok völgyét – a magyarság hazáját. A cikk szerint a miniszterelnök „egyelőre nem használta az élettér kifejezést, de közel járt hozzá”.

***

Tusványoson jártunk

Az orosz-ukrán konfliktusról és a jobboldali közösségépítésről is kérdeztük a résztvevőket a 31. Tusványoson:

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Melgibzon
2022. július 27. 01:01
Mi is volt az a Lebensraum? Na mit is tanultunk? A Hitleri Németországban csak arról szólt,hogy a saját fajtársait ( a Németeket ) megvédje? Persze. Ja. Hogyne. Semmi politikai szándék nem volt benne mi? Hitler csak azzal foglalkozott ,hogy a népének jó legyen. Miután egy megalomán tudathasadásos vezetője lett Ő a Német birodalomnak, gondolkodás nélkül halálba küldte az általa árja felsőbbrendű fajnak titulált saját népének családjait gyerekeit. Úgy vezényelt arcvonalba hadtesteket ,zászlóaljakat,ezredeket,századokat és egyáltalán embereket,hogy már rég nem is léteztek. Én nem vonnák párhuzamot az élettér szó egyszerű nyelvi jelentése és a Lebensraum közé. Ha igen akkor még sokszor olvasd el a történelemkönyvet. Mert rohadtul nem ugyanaz a kettő. És ha a választási lehetőség libsi vagy náci akkor Náci nem akarok lenni. Aki akar az vállalja fel. Olvasson Mein Kampfot. Fodítsa ki a bombert. Lépjen be a pártba. Dobálja be a zsidó boltok kirakatát. De az SS ruháját nem Hugo Boss tervezte? A képmutatás akkor is jeles volt. Most is az. Ha lemész a közértbe és fizetsz a kasszánál de valaki közel van hozzád az a "lebensraum"-odban van? Félreértés ne essék. Nekem sem kell migráns a szomszédba. Köszi jól vagyok így is. De ne keverjük a szezont a f.sz.mmal. Ha nem csak szóban fenyegetős,háttérben irkálós k.r.va okos kommentelők lennének azok, akik a saját "livinividdalocca" életérzésüket meg akarják osztani a társadalommal és megmutatni,hogy nakiafaszagyerek, hanem be is vállalnák a tetteiket és annak következményét akkor............ Jó nagy szarban lennénk. És a történelmet nézve megalakulna a Der Neue Nazi párt. Van erre más megoldás is.
brekker
2022. július 26. 21:20
"A fasizmus fuldokló autokratája" Tüdőnlőtte magát. Mindenhol máshol minden rendben van.
Böszme
2022. július 26. 19:04
A lengyelek teljesen betekeredtek. Ki fogja sajnálni őket? mert én nem!
Böszme
2022. július 26. 18:56
A lengyelek teljesen betekeredtek. Ki fogja sajnálni őket? mert én nem'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!