Morawiecki: Lengyelország és Magyarország útja elvált

2022. július 30. 13:32

Megerősítem Orbán miniszterelnök szavait – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, utalva Orbán Viktor tusványosi beszédére.

2022. július 30. 13:32
null

Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédében úgy fogalmazott, az ukrajnai háború sokkolta a lengyel–magyar kapcsolatokat, a két ország céljai közösek, ugyanakkor míg Magyarország két szláv nép háborújaként tekint a konfliktusra, addig a lengyelek a maguk harcának érzik azt.

Morawiecki erre reagálva elmondta, Lengyelország nem részese a háborúnak, Varsó csupán igyekszik segíteni Ukrajnának ellenállni az orosz agresszióval szemben.

Az ukránok hősies küzdelmét fegyverekkel támogatják, ahogy teszi ezt az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és szinte minden európai ország. Ennek célja pedig, hogy Ukrajna képes legyen megvédeni szuverenitását”

idézi a lengyel kormányfőt a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: A kormány célja, hogy egy globális recesszióban Magyarország lokális kivétellé váljon

A miniszterelnök bejelentette a tusványosi tíz pontot, azt a tíz pontot, amelyre alapozza majd az ország terveit 2030-ig. Összefoglalónk Orbán Viktor tusványosi beszédéről!

Nyitókép: Beata Zawrzel/AFP

Összesen 444 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. július 31. 12:29
"Morawiecki: Lengyelország és Magyarország útja elvált" Bízom benne, hogy végleg...! ;) Jut eszembe... Volt közös út is a lengyelekkel...? Esetleg az EU-ba történt belépésnél...!
kékFogúHarald
2022. július 31. 12:24
Lengyelország és Magyarország útja 1920. június 4.-én vált el. Lengyelország ekkor szakított ki Magyarországból 541 (589) km2-ert. Trianon nincs kőbe vésve!!
Ólat a trolloknak
2022. július 31. 11:03
Akkor is fújta az ellenszelet az emigráns lengyel kormány, amikor tízezerszám fogadtuk be a Kárpáton át menekülő lengyeleket. Nem köszönték meg túlságosan. De ha megint menekülnek, megint be fogjuk őket fogadni, és nem várunk hivatalos köszönetet.
formaegy
2022. július 31. 10:02
Bizony Morawiecki! Nem lehet mindenki büdös gyilkos náci párti, mint kiderült rólatok! Milyen igaza volt Izraelnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!