BBC: Európában egyedül maradt, de Texasban barátok közt találja magát Orbán Viktor

2022. augusztus 04. 09:03

A lap Hegedüs Zsuzsával elemezte, „hogyan alakult ki a kormányfő jelenlegi elszigeteltsége Európán és a közelebbi régión belül”.

2022. augusztus 04. 09:03
null

A lemondását nemrégiben bejelentő, Orbán Viktor miniszterelnökkel régóta közeli kapcsolatban álló Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízottal beszélt a BBC magyarországi tudósítója azt vizsgálva, hogyan alakult ki a kormányfő jelenlegi elszigeteltsége Európán és a közelebbi régión belül, miközben meleg fogadtatásra számíthat Texasban, ahol az amerikai konzervatívok CPAC konferenciáján fog felszólalni.

A BBC tudósítója szerint a két, egymástól nagyon eltérő személyiség barátságának története sokat elárul Orbán Viktor gondolkodásmódjáról, sikereiről, illetve a „Texastól Torinóig” megtalálható követőit megragadó „varázsáról”, de egyben bukásának csíráit is magában hordozhatja.

de a volt miniszterelnöki tanácsadó elsősorban a korábban az amerikai Republikánus Pártnak is dolgozó, 2017-ben elhunyt Arthur J. Finkelstein hatásának tulajdonítja a kormányfő egyre szélsőségesebben megosztó retorikájának erősödését, ami továbbra is meghatározó politikájában.

A BBC tudósítója hozzátette: Orbánt Donald Trump volt elnökkel, illetve Steve Bannon korábbi elnöki tanácsadóval kialakított kapcsolatai ellenére is csak 2021-ben „fedezték fel maguknak” a republikánusok, és mostani amerikai útja nemcsak a Trumphoz és más vezető republikánusokhoz fűződő barátságának megújítására ad majd számára alkalmat, hanem mindenek előtt arra is, hogy a világpolitika színpadán a nemzeti szuverenitás bajnokaként, és olyan politikusként jelenhessen meg, akit nem lehet nem komolyan venni.

fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 05. 06:30
Tőlem ott is maradhatna örökre..
kemjuma
2022. augusztus 04. 17:25
Szerdán már megint elszigetelodott?? Hegedus szerint.... Mi viszont veke vagyunk. Sokan.
Lanter
2022. augusztus 04. 16:18
A feri hol van? Elkészült már!?? Vagy még mindig csak készülődget::)) hahóó feeeriiiii :::))))))))
Hangillat
2022. augusztus 04. 14:52
A lap Hegedüs Zsuzsával elemezte, „hogyan alakult ki a kormányfő jelenlegi elszigeteltsége Európán és a közelebbi régión belül”. Orbán elszigeteltsége olyan tihanyi félszigeti, a republikánusoké Yucatan félszigeti.... további tömítőanyagért az internáci árja szótárhoz fordulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!