Az ENSZ BT összehívását kérik az oroszok a zaporizzsjai atomerőmű ügyében

2022. augusztus 23. 08:43

Moszkva még a keddi napon tárgyalóasztalhoz akar ülni.

2022. augusztus 23. 08:43
null

Moszkva arra kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy még a keddi napon üljenek össze és vitassák meg a zaporizzsiai atomerőműben kialakult helyzetet – írja a The Guardian. Európa legnagyobb atomerőműve orosz kézre került, de a továbbra is folyamatosan harcolnak az orosz és az ukrán csapatok az erőmű közelében, ez pedig félő, hogy nukleáris katasztrófát is előidézhet. Azt egyelőre nem tudni, hogy sor kerül-e a találkozóra.

António Guterres, az ENSZ főtitkára kritikusnak nevezte az ukrajnai zaporizzsjai atomerőműben kialakult helyzetet a hétfői ENSZ Bizonsági Tanács nagyköveti ülését követően kiadott közleményében. A főtitkár úgy fogalmazott, a nukleáris kardcsörtetésnek véget kell vetni.

Nyitókép: MTI/AP/Planet Labs PBC

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. augusztus 23. 16:01
Zelenszkijt már akasztani kellene.
Wendriner
2022. augusztus 23. 11:49
Halló, António Guterres!
LancelotDuLac
2022. augusztus 23. 09:48
Az oroszok szaladnak az óvó nénihez, hogy rákenjék az ukránokra, amit ők csinálnak! Minek mentek oda?! Akkor most nem lenne probléma - rohadt patkányok, megölni mindet!!!
Micó
2022. augusztus 23. 09:38
Az " ukrán" retardált gyerek. Akik felfegyverzik, fizetni fognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!