Kivonul az orosz piacról a Nokia, az Ericsson és a Logitech

2022. augusztus 30. 08:47

Minden alkalmazottat elbocsátanak.

2022. augusztus 30. 08:47
null

Három technológiai cég, a finn Nokia, a svéd Ericsson és a svájci Logitech is bejelentette, hogy elhagyja az orosz piacot. A távközlési berendezéseket gyártó finn Nokia bejelentette, hogy bezárja legtöbb oroszországi vállalkozását. „Az év végére oroszországi alkalmazottaink túlnyomó többsége elhagyja a Nokiát, és

– mondta a cég szóvivője. Hozzátette ugyanakkor, hogy a hivatalos jelenlét mindaddig megmarad, amíg le nem zárulnak a kivonulással kapcsolatos jogi ügyek.    

A telekommunikációs berendezések svéd gyártója, az Ericsson is bejelentette, hogy kivonul az orosz piacról. A cég az év végéig tervezi bezárni oroszországi képviseletét, és minden alkalmazottat elbocsát. Az Ericsson megerősítette, hogy az ügyfelekkel kötött szerződésekben vállalt minden kötelezettségüket teljesítik azok lejártáig. A svájci Logitech is megkezdte oroszországi tevékenységének a teljes felszámolását, miután a cég április 2-án bejelentette, hogy felfüggeszti berendezései szállítását Oroszországba.

„Az oroszországi szállítások idei év eleji felfüggesztése után továbbra is szorosan figyelemmel kísértük a helyzetet.

Oroszországi munkatársainkat mindvégig támogattuk, azonban a bizonytalan helyzet miatt megkezdtük a fennmaradt oroszországi jelenlétünk felszámolását” – áll a cég közleményében.

(MTI)

Fotó: MIT/Róka László

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2022. augusztus 31. 08:48
El tudom képzelni, mintha a fogukat húznák, ekkora piacot elengedni csak a polkorrekt ügyfelek jobb megítélésre miatt. A kieső profitot a PR nem fogja behoni, de gondolom félnek a boszorkányüldözéstől, egy-egy vállalat pellengérre állítása majd máglyán elégetése a ballib médiában akár a csődöt is jelentheti. Óriási zsaroló potenciál ez.
LancelotDuLac
2022. augusztus 31. 04:35
Orbán majd beviszi a Vodafont xDDDD - hogy a KGB is jól járjon!
pemete jakab
2022. augusztus 30. 19:08
Az oroszok a kivonuló nyugati cégek miatt kénytelenek lesznek mindent maguk előállítani. Mindenből lesz nekik fapados, mint anno a Szovjetunió korában.
nempolitizálok
2022. augusztus 30. 18:43
Az USA nem vonul ki, sőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!