Ukrán védelmi miniszter: Vannak eszközök, amelyekből az oroszoknak tíz-tizenötször annyijuk van

2022. augusztus 11. 15:33

Nekünk nincs elég erőforrásunk ahhoz, hogy holttestekkel és repeszgránátokkal borítsuk be a területeket, ahogy Oroszország teszi – mondta Olekszij Reznyikov.

2022. augusztus 11. 15:33
null

Oroszország bizonyos harceszközökből még mindig tíz-tizenötször annyival rendelkezik, mint Ukrajna – mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter az Ukrajinszka Pravdának adott interjúban.

Úgy fogalmazott, hogy bizonyos „fegyverekből, harckocsikból, repülőkből, lövegekből, rakétákból, rakétarendszerekből és lövedékekből” az oroszoknak sokkal több van.

Némelyekből akár tíz-tizenötször annyijuk van, mint nekünk. Történelmileg ők egy milliós nagyságrendű hadsereggel rendelkeztek.

Képzelje csak el, hogy a fegyverraktárakban, -arzenálokban milyen sokat halmozhattak fel, és ezeket az ócskavasakat most mind ránk zúdítják” – fogalmazott a védelmi miniszter, utalva arra, hogy az oroszoknak minőségi fölényük nincs, mennyiségi fölényük viszont annál inkább. Állítása szerint más nyugati vezetők is elismerték, hogy Ukrajnának emiatt más módon kell harcolnia, mint Oroszországnak.

„Ukrajna két jó barátja, Lloyd Austin [az amerikai védelmi miniszter] és Ben Wallace [a brit védelmi miniszter] ugyanezt mondták: »az oroszok alkalmazhatják a húsdaráló-taktikát, de ha ti ugyanúgy harcolnátok ellenük, akkor nem fogunk tudni segíteni nektek«.

Nekünk nincs elég erőforrásunk ahhoz, hogy holttestekkel és repeszgránátokkal borítsuk be a területeket, ahogy Oroszország teszi

– mondta a miniszter.

Nyitókép: MTI/EPA

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2022. augusztus 11. 21:20
Ez megint csak a küldjétek a sok sok fegyvert mert veszítünk. Aztán a hülyék küldenek. Zs. meg eladja az oroszoknak. A lóvét simán zsebreteszik. Aztán megint, megint, megint. Ez addig fog menni amíg le nem buknak.
pilakfater
2022. augusztus 11. 20:10
Lehetne már ezt ujra gondolni Te USA-EU vegyes páros, elég legyen már a vérből.
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 11. 20:02
Ez hazugság! Kifogytak a fegyverekből, megfordult az állás, péntekre az ukránok kiszorítják őket az országból. Mint már legalább 6x.
Tuners
2022. augusztus 11. 19:29
Csóró ukik, tényleg az ilyen kijelentésekböl sem jönnek rá hogy szándékosan dripfeeden tartják öket ami annyira elég hogy ne azonnal omoljanak össze..? Ben a nagy szövetséges is pontleszarja amíg a BAE Systems árfolyama duplán áll, és nem kerülnek túl sokba. Védelmi ipar nagyon megy. fel akartak venni egy helyre 21+ fontért óránként, aztán messze volt, meg asszonykám nem akarta hogy katonáéknak dolgozzak, úgyhogy elmentem máshova kevesebbért, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, legjobb munkahelyem eddig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!