Herszon megye lakóinak azt tanácsolták, hogy a télre hagyják el a régiót

2022. szeptember 19. 20:58

„Azt tanácsoljuk, hogy a téli időszakra költözzenek el Kárpátalja, Hmelnickij és Zsitomir megyék területére”– írta Jaroszlav Janusevics herszoni kormányzó.

2022. szeptember 19. 20:58
null

A dél-ukrajnai Herszon megye kormányzói hivatala azt tanácsolta az orosz ellenőrzés alól megszabadult térségben található települések lakóinak, hogy a téli időszakra utazzanak el otthonukból.

– írta Jaroszlav Janusevics herszoni kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson az Ukrajinszka Pravda hírportál hétfői beszámolója szerint.

Kiemelte, hogy ezt különösen ajánlják a gyermekes családoknak és a mozgásukban korlátozottaknak. Azt azonban nem részletezte, hogy mit kell érteni „a kialakult helyzet” alatt. A hivatalnál hozzátették, hogy a belső menekültstátus megszerzése után a Herszon megyeiek pénzügyi támogatásban részesülnek: a felnőtteknek fejenként kétezer hrivnya (körülbelül 21 639 forint), a fogyatékossággal élőknek és a gyermekeknek pedig háromezer hrivnya (32 458 forint) jár.    

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó a Telegramon arról adott hírt, hogy újabb települést szabadítottak fel az ukrán erők régiójában: Bilohorovka falut.

– írta a kormányzó. Hajdaj a megye felszabadítását illetően ugyanakkor türelemre intett. „Ez a folyamat sokkal nehezebb lesz, mint a harkivi régióban volt, mivel az ellenséget ebben az irányban meglepni nem lehet. Kemény küzdelem lesz Luhanszk megye területének minden centiméteréért” – figyelmeztetett.    

(MTI)

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2022. szeptember 20. 07:51
A visszafoglalt területekről azonnal költözzenek el, mert szétbombázták az ukránok és alakalmatlanná tették az életre? Értjük. Ahol meg oroszok vannak, lesz áram, gáz, nyugdíj rubelben, stb. Nehéz lesz így megnyerni a népszavazást az ororszoknak, ugye?
mo ching
2022. szeptember 19. 23:14
Na ez itt a lényeg! A kalandozó seregek mindig visszahúzódnak téli szállásterületükre, ami jól védhető és ahol fel vannak halmozva a tél átvészeléséhez szükséges tartalékok. Az utolsó mondatban benne van a lényeg, ezek a most említett területek nem ilyenek.
Nyugatellenes
2022. szeptember 19. 23:09
Fuck ukraine
Backstab
2022. szeptember 19. 22:06
Szegeny emberek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!