Il Giornale: Orbán a nemzeti érdekeit a Moszkva elleni közös fellépés elé helyezte

2022. szeptember 29. 09:21

Az olasz lap finoman de biztosan megveregette a kormányunk vállát.

2022. szeptember 29. 09:21
null

Az Il Giornale nevű olasz lap beszámolt a szankciókról szóló népszavazásról. Mint ahogy megírták, Orbán Viktor, magyar miniszterelnök nemzeti konzultációt hirdetett, hogy felmérje az állampolgárok véleményét az Oroszországgal szembeni energiaszankciók kényes kérdésében. „Csak összefogással vethetünk véget az emelkedő energiaáraknak” – mondta Orbán. Ahogy írták, Magyarország többször is bizonytalannak mutatkozott az EU által Vlagyimir Putyin, orosz elnök ukrajnai dühének megfékezésére elfogadott stratégiával kapcsolatban.

Konkrétan Budapest nincs meggyőződve arról, hogy a szankciós út a legjobb, és az egyetlen továbblépési mód.

A cél egyúttal nyomást gyakorolni az Európai Unióra, amit Orbán már számos nyilatkozatában felhozott. A napokban ugyanis Magyarország miniszterelnöke a Tass orosz ügynökségnek kifejtette, hogy „a szankciókat nem demokratikus módon vezették be, mert a brüsszeli bürokraták döntöttek, de az európaiak fizetik meg az árát”. Emellett a béketárgyalások megkezdését is kérte Oroszországtól és Ukrajnától. Úgy tűnik, hogy

Orbán szankciókkal kapcsolatos álláspontja mögött pusztán gazdasági okok állnak,

ez nemcsak arra vonatkozik, hogy Oroszország a szankciók bevezetése óta is hatalmas nyereségre tett szert, hanem arra is, hogy Magyarország a többi kormánynál jobban függ az oroszországi gázszállításoktól. Orbán azzal, hogy országa nemzeti érdekeit a Moszkva elleni közös fellépés elé helyezte, ismét megmutatta, hogy nem áll szándékában Magyarországot a Moszkva-ellenes szankcióknak alávetni. Innen ered az általános konzultáció megtartásának ötlete.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. szeptember 29. 14:25
"...Orbán a nemzeti érdekeit a Moszkva elleni közös fellépés elé helyezte.." MÉG JÓ HOGY ELÉ!!! A "KÖZÖS FELLÉPÉSNEK"...BAKKFITTTY!!!
Onurisz
2022. szeptember 29. 13:38
Pusztán gazdasági okok? Pusztán ez épp elég.
critical man
2022. szeptember 29. 12:50
"Orbán országa nemzeti érdekeit a Moszkva elleni közös fellépés elé helyezte" És milyen jól tette.
tapir32
2022. szeptember 29. 12:50
Magyarország a jövő! A liberális áldemokrácia a múlt. „Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába akkor, az a liberalizmus képében fog jönni.” Ronald Reagan 1975. Mára a fasizmus Európában is ezt az alakot öltötte. Az USA-ban hanyatlik a demokrácia. /Freedom House 2021./
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!