Nyolc napig forrásvízen és erdei gyümölcsökön élt egy, a román hegyekben eltévedt férfi

2022. szeptember 15. 13:39

A hegyi mentők szerint szinte csodaszámba megy, hogy túlélte a kalandot.

2022. szeptember 15. 13:39
null

Egy Hunyad megyei férfi nyolc napig bolyongott a vadonban miután eltévedt a Sztrázsa üdülőtelep környéki hegyekben – számolt be a foter.ro.

Felidézték, hogy a lupényi férfi még a hónap elején indult el a hegyekbe, a családja szeptember 5-én jelezte eltűnését. 

A hegyi mentők azonnal a keresésére indultak, de napokig nem bukkantak a nyomára. Munkájukat nyomkereső kutyák és drónok is segítették. De a kutatásban önkéntesek, sőt még a férfi családja is barátai részt vettek – tették hozzá.

Ennek ellenére végül helybeliek találták meg az eltűntet, ráadásul egy olyan helyen, ahol korábban a hegyi mentők is többször keresték.

A férfire meglepően jó állapotban találták rá, az orvosi vizsgálat után haza is mehetett a családjához.

A lap kitért arra, hogy a mentők szerint meglepő, hogy a férfi túlélte a több mint egyhetes hegyi kalandot. Vélhetően ebben közrejátszott, hogy bolyongása közben bőségesen fogyasztott az útjába kerülő erdei gyümölcsökből és forrásvizet ivott – írta a foter.ro.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2022. szeptember 15. 20:56
Miért nem haladt CSAK LEFELÉ? Előbb-utóbb valami faluba ért volna...
Türelem
2022. szeptember 15. 18:52
Ha az erdőben marad, száz évig él.......de már erősebb volt az Auchan, a Tesco, az Aldi, a Lidl és társaik által kínált halálos élelmiszeripari hulladék iránti vágy.
csulak
2022. szeptember 15. 17:34
nagyon buta ember lehetet, hisz romaniaban ha 1 napig egyenesen mesz , akkor biztos belebotlasz az emberbe!
ujujuj
2022. szeptember 15. 17:03
A túlélésében leginkább az játszott közre, hogy nem találkozott medvével. Ehhez képest a gyümölcsevés egy sokadlagos bónusz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!