Ukrán hackerek csinos nőkként csaltak ki bizalmas információkat orosz katonáktól

2022. szeptember 11. 17:55

A megszerzett információkat arra használták fel, hogy megtalálják azt a katonai támaszpontot, amelyen az oroszok állomásoztak.

2022. szeptember 11. 17:55
null

A békeidőben programozóként dolgozó ukránok egy része hackerként állt a hadsereg szolgálatába. Egy 30 fős csapat nevéhez több hamis bombafenyegetés is fűződik, melyekkel orosz repülőket kényszerítettek a földre. Egyszer egy titkos katonai helyszínt is sikerült leleplezniük – adta hírül a The Financial Times.

A csapat tagjai a legkülönbözőbb közösségi oldalakon hoztak létre hamis profilokat, amelyeken csinos nőknek adták ki magukat.

A Melitopolban tartózkodó oroszokkal felvették a kapcsolatot, és arra biztatták őket, hogy küldjenek fotókat.

A képeket aztán arra használták fel, hogy megtalálják azt a katonai támaszpontot, amelyen az oroszok állomásoztak, a helyadatokat pedig továbbították az ukrán hadseregnek. 

Nyitókép: Illusztráció/ AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. szeptember 12. 04:15
Fasz feláll, ész megáll...
Ernie Pantuso
2022. szeptember 11. 20:47
Hogyne...
termx
2022. szeptember 11. 19:48
Ehhez nem kell hackernek lenni, de az hogy elküldik az orosz katonák a fényképeiket az elég durva. Komoly gondok lehetnek a kiképzésükkel...
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 11. 19:23
... az X-Men c. sorozatban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!