Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ukrajna 16 szlovák önjáró tarackot kap egy Németország által társfinanszírozott ügyletben

2022. október 02. 19:46

Christine Lambrecht német védelmi miniszter vasárnap jelentette be az ügyletet, a finanszírozásba Dánia és Norvégia is beszállt.

2022. október 02. 19:46
null

Tizenhat szlovák gyártmányú, Zuzana típusú önjáró tarackot kap Ukrajna jövőre egy Németország, Dánia és Norvégia által társfinanszírozott ügylet keretében – jelentette be vasárnap Christine Lambrecht német védelmi miniszter. Az ARD közszolgálati televíziónak nyilatkozva az ukrajnai látogatásáról visszatérő miniszter elmondta, hogy az önjáró tarackokat Szlovákiában fogják gyártani. Lambrecht közölte, hogy a gyártókapacitás rendelkezésre áll Szlovákiában.

Ez mutatja, mennyire fontos újfent mérlegelni a partnerekkel az ilyen lehetőségeket, s aztán meg is valósítani ezeket”

– hangoztatta a német politikus.

A 155 milliméteres Zuzana típusú önjáró tarackok beszerzése 92 millió euróba (39 milliárd forint) kerül, amely összegen egyenlő mértékben osztozik a három társfinanszírozó ország.

Odesszában tett látogatása során Lambrecht arról biztosította a kijevi vezetést, hogy hamarosan leszállítják az első IRIS-T SLM légvédelmi rakétákat. Németország első körben négy ilyen – egyenként 140 millió euró értékű – rendszert ad át Ukrajnának, s további háromra is már el lettek különítve források.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsola69
2022. október 04. 17:27
Nem a véleményemre kell tojni, hanem arra kellene törekedni, hogy önálló gondolatod legyen! Mi lenne ha nem a propagandát szajkóznád, hanem törekednél saját, megfontolt véleményre. Magyarországon az állam többet költ propagandára (toronymagasan első), mint az utána következő 2 legnagyobb hírdető együtt. A szomszéd országokban sehol sincs az első tízben!! Tényleg nem csillingel?? Nem érzed, hogy szánalmasan át vagy verve? A politika régóta arról szól, hogy a legbefolyásolhatóbb 25-30%-nak kell valamit hazudni, amit magára nézve jónak gondol. Ezt hívják demagógiának! Ezért nincs egy mondatnál komolyabb kampányszlogen. Ezért nincs választási kormányprogram, vagy vita (DE van: "Folytatjuk"). De ennek a célközönségnek mindent be lehet adni, mert nem érzi, hogy milyen megalázó. Ide akarsz tartozni? Ide? Hidd el jót tenne az önbecsülésednek, ha fel mernél vállalni önálló gondolatokat is!
Mátyás01
2022. október 03. 06:03
"önjáró tarackok beszerzése 92 millió euróba (39 milliárd forint) kerül" Mennyi lélegeztetőgép kijönne belőle.
ThuleanPerspective
2022. október 02. 23:40
Biztos jó ötlet a német hadi gyártósort ide telepíteni-? Rheinmetall?
MTom
2022. október 02. 23:16
Kozben eszakon Limantol Kremminaig haladtak az ukranok a hirek szerint az oroszok mar azt is feladjak. Meg eszakabbra Kupiansk-nal az Oskil keleti oldalan nyomulnak elore. Delen Kherszonban is attortek az orosz vonalakat es kb 30 km melyen nyomulnak eszak- deli iranyba az orosz csapatok oldalaba, mar Dudchany-nal tartanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!