Íme, a New York Times „elemzése”: szélsőjobbos Orbán, az olaszok, a svédek és a republikánusok is

2022. november 02. 08:50

Nem bonyolították túl.

2022. november 02. 08:50
null

Miért erősödik a szélsőjobb szerte a világon?” – tették fel a kérdést a New York Times podcastjában. Az amerikai demokrácia kilátásai nem túl jók a félidős választások előtt, mivel a Kongresszus legalább egykamarájának irányítását a szélsőjobboldalra tolódott Republikánus Párt veheti át – ez olvasható a The New York Times podcast-ajánlójában.

De az Egyesült Államok helyzete nem egyedi ebben a tekintetben, teszik hozzá: „Olaszország egy szélsőjobboldali miniszterelnököt választott, akinek pártja fasiszta gyökerekkel büszkélkedhet, Svédországban pedig neonácik és szkinhedek által pénzelt párt nyerte a második legtöbb helyet a parlamentben.

és Marine Le Pen a várakozásokat meghaladva 41 százalékot szerzett az francia elnökválasztáson.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2022. november 02. 20:12
...mert nem olyan bonyolult.
Szőke Ciklon
2022. november 02. 17:24
„Olaszország egy szélsőjobboldali miniszterelnököt választott, akinek pártja fasiszta gyökerekkel büszkélkedhet, Az USA kormánya meg rabszolga kereskedő, rabszolga tartó, őslakosságot kiirtó gyökerekkel büszkélkedhet. De nem kell olyan messzire visszamenni napjainkban is kéretlenül erőszakolja rá egyes nemzetekre liberális demokráciáját, ha kell fegyverrel, eszközökben nem válogatva.
balbako_
2022. november 02. 14:26
Elkopott jelző a szélsőjobb, mert minden igazi jobboldali pártot oda sorolnak. Szélsőbal nem létezik, mert ők címkézik a jobboldalt. Amúgy kíváncsi vagyok a Putyin imádó börtöntölteléket a szélső balos Lula brazil elnököt hová teszik.
Józsi6
2022. november 02. 13:50
Tegnap óta Izrael is szélsőjobbos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!