Ukrajna is csatlakozhat a lengyel rakétabecsapódás kivizsgálóihoz

2022. november 17. 10:54

A lengyelek legalábbis hajlandóak hozzáférést adni az ukránoknak.

2022. november 17. 10:54
null

Ukrajna valószínűleg hozzáférést kap ahhoz a délkelet-lengyelországi helyszínhez, ahol egy rakéta két ember halálát okozta – közölte a lengyel elnök legfőbb külpolitikai tanácsadója, miután Kijev hozzáférést kért a robbanás helyszínéhez.

A Reuters jelentése szerint Andrzej Duda lengyel elnök azt mondta, hogy a robbanás helyszínére való bejutáshoz

a vizsgálatot vezető két ország, Lengyelország és az Egyesült Államok beleegyezésére lenne szükség.

Varsó szerint a robbanást valószínűleg egy eltévedt ukrán légvédelmi rakéta okozta, amit Kijev tagad.

Jakub Kumoch a TVN 24 magántévének nyilatkozott:

„Egy lengyel-amerikai nyomozócsoport van a helyszínen. Az ukránok hozzáférést kértek a helyszínre a vizsgálathoz. Ha mindkét fél beleegyezik, és tudomásom szerint az amerikai fél részéről nem lesz ellenvetés, akkor hamarosan megkaphatják ezt a hozzáférést.

Valóban léteznek filmanyagok, nem szeretnék beszélni a filmanyagok tartalmáról, amelyeket titkos körülmények között láttam, de természetesen a miniszterelnök adott ilyen tájékoztatást, léteznek ilyen anyagok.

Ezek a mi normális fotóink a határról, ahol bizonyos dolgok láthatók. Láthatunk felvételeket Ukrajna felett, harcokat Ukrajna felett, és egy bizonyos ponton, nagyon rövid idő alatt, láthatunk egy bizonyos eseménysort.”

Jacek Siewiera, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője az RMF FM magánrádiónak nyilatkozva azt is elmondta, hogy tudomása szerint Duda nem ellenezte, hogy ukrán megfigyelők legyenek a helyszínen.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Troppauer Alfréd
2022. november 17. 18:53
A pöcszongorista akár elnézést is kérhetne.... De ilyen még egyszer sem jött ki a felfuvalkodott ripacs szájából...
Troppauer Alfréd
2022. november 17. 18:51
A pöcszongorista el van tévedve. Eddig elég volt pár tucat, általuk kivégzett ember hulláját bezsákolniuk, s a NAGY NYUGAT borzongott. De a kismalacnak túl nagy lett a pofája. Most már nem engedik neki, hogy kartonból készített "orosz rakétamaradványokat" vigyen a vizsgálati helyszínre.
Kegyes urunk Karolus
2022. november 17. 15:53
Bezzeg az oroszoknak nem hagyták, hogy megvizsgálhassák a felrobbantott gázvezetéket.
szandrarabo
2022. november 17. 14:15
Azért le kéne állni. Be tudja mindenki látni, hogy szerencsétlen hiba történt, és nem szándékos támadás (főleg nem ott a semmi közepén). Az a feltüzelt beszéd, hogy a NATO szálljon be, nem kellett volna. Ez az ugrálás sem kéne, hanem csak annyi, hogy kérjenek elnézést. Ez a kakaskodás eddig semelyik politikusnak nem jött be (lásd Orbán Viktor, és az EU-s pénzek)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!