Klicsko a legrosszabbra figyelmeztette a kijevieket

2022. november 06. 16:42

Kijev polgármestere hozzátette: „az ellenségeink mindent megtesznek azért, hogy mindannyian meghaljunk.”

2022. november 06. 16:42
null

Kijev polgármestere felszólítja a lakosságot, hogy készüljenek fel a legrosszabbra – adta hírül a The Guardian. Kijev polgármestere figyelmeztette a lakosokat, hogy ha Oroszország továbbra is támadja az ország energetikai infrastruktúráját, akkor fel kell készülniük arra, hogy

nem lesz áram, víz és fűtés, a hőmérséklet fagypont alá süllyed majd.

Vitalij Klicsko polgármester az állami médiának nyilatkozott: „Mindent megteszünk, hogy ezt elkerüljük. De legyünk őszinték, az ellenségeink mindent megtesznek azért, hogy a város fűtés, áram, vízellátás nélkül maradjon, általában véve, hogy mindannyian meghaljunk. És az ország jövője és mindannyiunk jövője attól függ, hogy mennyire vagyunk felkészülve a különböző helyzetekre.”

Ukrajna állami tulajdonú energiaszolgáltatója, az Ukrenergo közölte, hogy Kijev egyes részein a tervek szerint vasárnap óránként váltakozó áramkimaradások lesznek, és áramkimaradásokat terveznek a közeli Csernyihiv, Cserkaszi, Zsitomir, Szumi, Harkiv és Poltava régiókban is.

Az Associated Press jelentése szerint Kijev mintegy 1000 fűtőpontot tervez telepíteni, de ez nem biztos, hogy elég lesz a 3 millió lakosú város számára.

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. november 07. 17:03
"nem lesz áram, víz és fűtés, a hőmérséklet fagypont alá süllyed majd" Az semmi. Európában ezt háború nélkül sikerült elérniük. Az a nem semmi.
Független
2022. november 07. 12:06
Nem háborúpárti vezetőt kellene támogatni a lakosoknak, hanem olyat aki megelégedett volna egy örök semlegességgel nagyhatalmi garanciákkal. Az ukránok szenvednek a rossz vezetésük miatt. Együtt érzek velük. Magyarország pedig sosem fog olyan vezetést és országot támogatni ha vége lesz ennek a háborúnak ahol a nemzeti kisebbségekkel pont úgy bánnak mint a zsidó emberekkel a náci Németországban........
SigSauer
2022. november 07. 09:38
Szerencsétlen átlagpolgárok. Beleszólásuk sincs, olyan brutális terrorban és diktatúrában élnek. Inkább csendben megfagynak. Ha bárki szót emel, már össze is fogdossák a család férifitagjait és mennek a húsdarálóba. Bármelyik dél-amerikai katonai junta tündérkisasszonyok gyülekezete az ukrán vezetéshez képest, akik dollár százmilliókat pakoltak már félre. Csak USA 51 mrd USD-t küldött, ugye. Az a jó, ha a republikánusok tényleg behúzzák a félket, akkor majd mindent az ostoba/csatlós EU fog fizetni, ameddig vérlibsi Biden-kormány van, illetve a birka németek el nem zavarják a teljes politikus gárdájukat. Nem fogják.
Alcofrybas
2022. november 07. 07:29
„Kijev polgármestere felszólítja a lakosságot, hogy készüljenek fel a legrosszabbra” Nem indul újra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!