Fűtés- és vízhiány: a legrosszabbra készíti fel Kijev lakóit Klicsko polgármester

2022. december 02. 07:40

Második világháborús állapotok várnak az ukrán fővárosra.

2022. december 02. 07:40
null

„Kijev energetikai infrastruktúrájának orosz támadása azt eredményezheti, hogy a 3 millió lakosú város nagy része nem lesz képes fűteni az otthonokat és az üzleteket ezen a télen” – figyelmeztetett csütörtökön a város vezetője. Erről a USA Today számol be.

„Tavaszig nagyon nehéz lesz” – mondta Klitschko. „Nagyon rövid időn belül

Az áramszünetek már most is jelen vannak a városban, derült ki. Klicsko sürgeti a lakosokat, hogy készüljenek fel a legrosszabb forgatókönyvre: azt javasolja, hogy

költözzenek családtagjaikhoz vagy barátaikhoz, akiknek van fűtésük,

ha a tél Kijevben elviselhetetlenné válik.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter is közölte a kijevi lakosokkal, hogy „embert próbáló hónapok állnak előttünk”, de reményét fejezte ki a támadás szüneteltetésére, írja a portál. Ezt mondta a miniszter: „Egyre több jel utal arra, hogy Oroszországnak mindenáron szünetet kell tartania. Moszkva rakétakészletei vélhetően fogyóban vannak.”

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. december 02. 12:19
Hősök.
Jason Bourne
2022. december 02. 10:22
"Moszkva rakétakészletei vélhetően fogyóban vannak." Március óta minden hónapban elsütik legalább egyszer.
Alaric
2022. december 02. 10:20
Klicskót mint bokszolót mindig nagyra becsültem. És most is minden elismerésem az övé: főnökével ellentétben nem a száját tépi még több áldozatot követelve a népétől, hanem igyekszik elviselhetővé tenni a rábízottak szenvedését. Ez sportolóhoz és emberhez méltó mentalitás (azt láttuk, milyen a pöcszongotista mentalitás). Bízom benne, hogy akárki foglalja is majd el Kijevet, értékelni fogja ezt.
Vakfolt
2022. december 02. 10:10
Segítünk, ne hagyja el Kijevet! Ha nincsen fűtés és villany, üljön át egy másik gépjárműbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!