Bizonyíték: az európai baloldal finanszírozza a DK-közeli portált

2023. január 16. 10:32

A Nyugati Fény elnevezésű portálba önti a pénzt az Európai Parlament szocialista frakciója – olvasható a Transzparens Újságírásért Alapítvány tényfeltáró cikkében.

2023. január 16. 10:32
null

A Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzői médiamonotorozási programjuk soránfigyeltek fel rá, hogy a kormánykritikus, DK közeli Nyugati Fényt fizetett hirdetéseken keresztül finanszírozza az S&D (Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége). 

Az Alapítvány oldalán nyilvánosságra hozott képernyőfelvételeken jól látszik, hogy az Európai Parlament baloldali frakciója célzottan a Nyugati Fényben ad fel politikaihirdetéseket. További érdekesség, hogy a Nyugati Fény kiadója, a Western Light s.r.o eredetileg is külföldön, Szlovákiában került bejegyzésre és papíron továbbra is ott folytat üzletitevékenységet.

Az Alapítvány szerint problematikus, hogy külföldről, külföldi pénzekkel próbálják befolyásolni a magyar médiahelyzetet és azon keresztül a hazai politikai alakulását. Pláne, hogy egy olyan szerv frakciójától érkezik a pénz, melynek alelnökét nemrég korrupciósvádak alapján tartóztatták le.

Nem ez az első eset az elmúlt hónapokban, hogy a baloldali média finanszírozása mögött felsejlik a külföldi beavatkozás árnya. Nemrégiben járta be a magyar sajtót a hír, hogy a Telex amerikai pénzből indít Akadémiát. A lap ugyanis az Amerikai Külügyminisztérium egyik alosztályától 300 millió forintnyi támogatást kapott erre.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány kiemeli, az ilyen jellegű külföldről érkező hirdetések veszélyeztetik a magyar média függetlenségét.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2023. január 17. 07:02
Olvassák kb húszan.
Zolcsika
2023. január 17. 06:55
Legalább nem a magyar közpénzt szórják bele, hogy a hazug moslékot irogassák.
Palatin
2023. január 16. 18:39
Fecó, te léha, link lókötö, soha nem fogsz abba a helyzetbe kerülni, hogy "irgalmat" gyakorolhass. Hogy abban majd esetleg valaha remélkedhetsz, - ha a disznóságaid felett ítélkeznek -, az inkább elöfordulhat. Te maradsz az a semmirekellö, bugris, hataloméhes bohóc, aki maga sem tudja, hogyan fordulhatott elö, hogy életében egyszer még az is megtörtént, hogy a szél felfújta öt a háztetöre, ahonnan azóta sem akar lemászni, pedig nagyon rosszul fest odafönn. Vannak csodák ... De maradjunk meg amellett, amit Juhász Gyula mondana rólad, ha szegény még élne: Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár.
Palatin
2023. január 16. 18:38
Gyurcsány a terrorizmusra hajlamos DK-jával és annak hátsó udvarával, olyan gyülölködö, minden társadalmi értéket lábbal tipró, felfokozott feszültséget, rossz hangulatot, már-már pogrom-veszélyt gerjeszt az egész országban, hogy ez érezhetöen a bünözések, söt a közlekedési balesetek számának a növekedéséhez is vezet. Az utóbbi idöben gyakoribbá váló rendörök elleni támadások is ezt támasztják alá. Már régóta nem volt olyan magas az eröszakos büncselekmények száma, mint amióta Gyurcsány a DK-val, - azaz a saját SS-rohamcsapatával -, kikiáltotta az egész állami berendezkedést az ö saját ellenségének és az embereit az ellen a frontra küldte, ármánykodni, szabotálni, zavart kelteni. Ök már az eröszaktól sem határolódnak el, nem egyszer követtek el eröszakot kritikus véleményt hangoztatókkal szemben. A DK egyre inkább egy terrorisztikus attitüdöt vesz fel. Gyurcsány a magyarok nyilt ellensége. Erre még büszke is, és másokat is erre buzdít. A kormánynak feltétlenül lépnie kell ez ellen a káosszal fenyegetö bolsevik támadás ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!