Washington Post: Egy Trump-találkozó lehetett az előzménye a brazil zavargásoknak

2023. január 11. 11:22

Brazília mellett Trump támogatói „szoros kapcsolatokat építettek ki szélsőjobboldali vezetőkkel Magyarországon és Európa más részein is” – írja a liberális lap.

2023. január 11. 11:22
null

A liberális amerikai lap szerint Jair Bolsonaro a korábbi brazil elnök fia 2021-ben az Egyesült Államokban találkozott Trump elnök tanácsadóival, akik „élen jártak a választási csalásról szóló vádak terjesztésében”.

A Washington Post megjegyzi, hogy ez az esemény lehetett az előzménye azoknak a zavargásoknak, amelyek a héten Brazíliában kezdődtek, és amelyek Trump híveinek 2021-es erőszakos capitoliumi tüntetését visszhangozzák.

A lapban megjelent cikk szerint a Trump és Bolsonaro közötti párhuzamok rámutatnak arra, hogy a volt amerikai elnök által „felkarolt demokrácia ellenes ideológiát sikerült exportálni”. Megjegyzik, Brazília mellett Trump támogatói „szoros kapcsolatokat építettek ki szélsőjobboldali vezetőkkel Magyarországon és Európa más részein is”.

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. január 11. 20:28
Van az a pont mikor az ember már legyinteni sem legyint. Mint egy Bartus, vagy Dániel poszt első mondata, bekezdése után. Csak ez a Washington Post. #shame
machet
2023. január 11. 19:50
Hát hogyne,mindjárt gondoltuk.
Armageddon
2023. január 11. 13:55
Mintha ezzel a Bolhásjáróval is kezet fogott Orbán. Nem?
nempolitizálok
2023. január 11. 13:45
Mondjuk ki nyíltan, a mexikói zavargások egyik fő felelőse Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!