Bill Gates a ChatGPT-ről: Megváltoztatja a ma ismert világot

2023. február 10. 14:54

A mesterséges intelligenciás szöveggenerátor feltalálása szerinte olyan jelentős, mint az internet feltalálása.

2023. február 10. 14:54
null

Bill Gates, a Microsoft társalapítója úgy véli, hogy a ChatGPT, egy mesterséges értelemmel rendelkező chatbot, amely feltűnően emberhez hasonló válaszokat ad a felhasználók kérdéseire, olyan jelentős, mint az internet feltalálása – mondta a Handelsblatt című német üzleti napilapnak egy pénteken megjelent interjúban.

„Eddig a mesterséges intelligencia tudott olvasni és írni, de nem értette a tartalmat. Az új programok, mint a ChatGPT, számos irodai munkát hatékonyabbá tesznek, segítve a számlák vagy levelek megírását.

– mondta a német nyelven megjelent kommentárokban.

Az amerikai OpenAI cég által kifejlesztett és a Microsoft Corp (MSFT.O) által támogatott ChatGPT-t a történelem leggyorsabban növekvő fogyasztói alkalmazásává minősítették.

Nyitókép: KIM HONG-JI / POOL / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2023. február 11. 18:01
Ez a szoftver ugyanúgy hazudozni fog, mint a Wikipédia. Csak azt tudja ismételni, amit beletápláltak. Ha amerikai hazugságokat, akkor azzal eteti a népet. A legborzasztóbb az, hogy ezután ez lesz mindenre a hivatkozási alap, ez lesz az orákulum. Mert a chatGPT megmondta.....Már itt a mandin is olvashattunk belőle származó marhaságokat.
olajfa1
2023. február 10. 20:01
Te! Bill! MÁR MEGHEKKELTÉK A RENDSZERT!...
kiss.istvan770
2023. február 10. 19:36
".... egy mesterséges értelemmel rendelkező chatbot, amely feltűnően emberhez hasonló válaszokat ad a felhasználók kérdéseire, olyan jelentős, mint az internet feltalálása ..." Billi gyerek, te ehhez hülye vagy! Egy mezei kalkulátor programot se tudnál megírni, mindent az alkalmazottaid csinálnak. A DOS-t is csak áron alul megvetted és jó pénzért eladtad az IBM-nek. Még szerencse, hogy nem nevezted mesterséges intelligenciának, csak emberhez hasonlónak a ChatGPT-t. Napjainkban még nem létezik mesterséges intelligencia, talán 100 év múlva lehetséges, - ha addig ki nem írtja magát az emberiség. A gyártó cégek üzleti érdeke, néhány túlfizetett informatika professzor és a szoftvergyártó alkalmazottak nagyzolási mániája mesterséges intelligenciának nevezni, ezeket a szoftvereket. "Tudósok" már "definíciót" is alkottak a mesterséges intelligenciára, ennek a sorsa ugyanaz lesz, mint a "Tudományos Szocializmus"-nak. :) A valóság tartalma is ugyanannyi, mint pl.: a "Szocialista Politikai Gazdaságtannak". :)
egyvilág
2023. február 10. 17:39
A "mesterséges intelligencia", azaz egy egyszerű neurális háló, tanulási folyamata: egy látványos példa. (+ Magyarázat kommentben.) https://www.facebook.com/groups/erdekesegyvilag/permalink/2556000467987360/ + Egy bevezető jellegű beszélgetés a mesterséges intelligenciáról, neurális hálókról: mik ezek, hogyan működnek, mire jók és mire nem, stb...: https://www.youtube.com/watch?v=on_Ux37JsoQ&list=PL3gqg_lE5sc0UJJxlmR3T8LPPRo3iRpct&index=1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!