Nocsak: Zelenszkij menesztette a Donyec-medence védelméért felelős parancsnokot

2023. február 27. 10:57

Vasárnap késő este egysoros rendeletben vált meg a parancsnoktól az ukrán elnök.

2023. február 27. 10:57
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap késő este menesztette a Donyec-medence védelméért felelős összevont katonai és rendvédelmi alakulatok főparancsnokát, Eduard Moszkaljovot. Az államfő nem indokolta döntését.

Az UNIAN ukrán hírügynökség hétfői anyagában emlékeztetett arra, hogy

Eduard Moszkaljov vezérőrnagy tavaly került ebbe a tisztségbe, nem sokkal az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete után.

Néhány nappal március 15-i kinevezését követően Zelenszkij Ukrajna állami szuverenitásának és területi integritásának védelmében tanúsított személyes bátorságáért és önzetlen cselekedeteiért, valamint a katonai eskühöz való hűségéért a Bohdan Hmelnyickij érdemrend második fokozatával tüntette ki. 

Eduard Moszkaljov korábban az Odessza hadműveleti-stratégiai csoportosulás csapatainak parancsnoka és vezérkari főnöke, a Kelet nevű hadműveleti parancsnokság csapatainak első parancsnokhelyettese volt.

A kelet-ukrajnai Donyec-medencében jelenleg rendkívül heves harcok dúlnak, főképpen Bahmut környékén. Az ukrán vezérkar vasárnapi jelentésében arról számolt be, hogy az orosz csapatok sikertelen támadó hadműveleteket hajtottak végre a Donyeck megyében lévő Limanszk, Bahmut, Avgyijivka és Sahtarszk települések térségében.

(MTI)

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztály / Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2023. február 28. 09:38
Azt nem értem, miért, a 444 szerint Bahmut eleste nagy ukrán siker(!): "Pedig ilyenből még akad pár a környéken. Így ha valóban bekerítés fenyegeti a védőket, és az ukrán hadsereg a város feladására kényszerül, ezt legfeljebb taktikai vereségként könyvelhetjük el. Összességében pedig inkább ukrán sikerként, mert bár a védők is komoly veszteségeket szenvedtek el, az meg se közelíti az oroszok veszteségeit." https://444.hu/2023/02/28/zelenszkij-szerint-egyre-bonyolultabb-a-helyzet-bahmutban Összességében siker :D
Phm045
2023. február 27. 16:14
Ez ugyanolyan degenerált, mint anno Hitler volt. Annyi különbséggel, hogy Hitler végigharcolta az első világháborút, igaz, altisztnél nem vitte többre.
files32
2023. február 27. 14:38
Putyin kirúgta az orosz hadsereg parancsnokát
mokány
2023. február 27. 14:35
Orwell .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!