A nácikhoz hasonlította Gary Lineker a brit kormányt

2023. március 09. 08:36

Nem tetszik az exfutballistának az illegális migráció elleni fellépés.

2023. március 09. 08:36
null

Áll a bál Nagy-Britanniában, miután a brit nyilvánosság egyik legismertebb személyisége, Gary Lineker volt válogatott angol futballista, ma a labdarúgás sztárkommentátora, megszólalt a brit konzervatív kormány illegális migráció elleni fellépése kapcsán. És nem épp dicsérő szavakkal.

Rishi Sunak tory kormánya most új politikát akar bevezetni az illegális migráció kapcsán: a leghatározottabban fellépnének a La Manche csatornán Franciaország felől kisebb-nagyobb csónakokban érkező illegális migránsok ellen. Elhangzott az is:

az így elfogott illegális bevándorlók a Nagy-Britanniából való örökös kitiltására számíthatnak.

Az ügyet elsősorban Suella Braverman belügyminiszter viszi a brit kormányban – aki történetesen a kormányfőhöz hasonlóan apai és anyai részről is indiai származású, csakhogy szülei legálisan érkeztek brit földre. Ő maga már a cambridge-i Queen's College-ban hallgatott jogot s lett az egyébként balos diákváros egyetemi konzervatív egyletének elnöke.

Gary Linekernek viszont nagyon nem tetszik a toryk keményvonalas migrációs politikája. Braverman belügyminiszter egy új, illegális migrációt elítélő videója kapcsán a volt válogatott futballista úgy reagált: „Jó ég, ez több mint szörnyű”. Majd kifejtette: szerinte nincs nagy migránsbeáradás, mert más nagy európai országok egyébként is jóval több migránst fogadnak be, mint Nagy-Britannia.

Lineker aztán azt közölte a Twitteren:

 

 

A brit kormány nem hagyta szó nélkül a brit közmédiának (BBC-nek) is dolgozó ismert tévés személyiség szavait. Sunak kormányfő szóvivője azt nyilatkozta: Lineker kijelentése „nem elfogadható”, valamint „nyilvánvalóan csalódást keltő, hogy az, akinek a fizetését a keményen dolgozó britek adják össze, ilyen hangnemet használ, és láthatóan elveti a jogos aggodalmakat a csónakokon érkező illegális migráció miatt”.

Suella Braverman külügyminiszter is megszólalt: „Nagyon csalódott” Lineker szavai miatt, és szerinte „felelőtlenség a mi törvényes, szükséges és alapvetően együttérző intézkedéseinket a harmincas évekbeli Németországhoz hasonlítani”.

Megszólalt Robert Jenrick bevándorlásügyi miniszter is, aki kifejtette: „A gyerekeim holokauszt-túlélők unokái, szerintem ilyen szavakat nem lehet csak úgy könnyedén bedobni”.

Elmondta: Gary Linekert a brit adófizetők finanszírozzák,

és csalódást keltő, hogy ennyire nem érti a brit embereket. „Emberek szó szerint belehalnak a La Manche csatornába a leggonoszabb bűnöző bandák miatt, és ezért elvárás a kormány felé a cselekvés. És pont ezt tesszük.

Kommentálta az esetet az ellenzéki Munkáspárt is, amely jelenleg jóval népszerűbb a 13 éve kormányzó Konzervatív Pártnál. Sir Keir Starmer pártelnök óvatosan azt mondta: „Nem mindig a legjobb módja” az érvelésnek a harmincas évek Németországával való összehasonlítás.

A BBC közölte: „őszinte párbeszédbe” kezdtek Gary Linekerrel, mivel a brit közmédia vezérelve a pártatlanság, ezért Linekerrel beszéltek a felelősségéről.

Lineker viszont mindezek ellenére sem visszakozik.

A Twitteren megköszönte a mellette felsorakozó támogatásokat, hozzátéve: „Folytatom a felszólalást azon szegény lelkek érdekében, akiknek nincs hangjuk”.

 

Örökre kitiltják a partra szálló migránsokat Nagy-Britanniából

A BBC arról ír, hogy a Csatornán átkelő migránsokat eltávolítják az Egyesült Királyságból, megtiltják számukra a visszatérést a jövőben, valamint az új jogszabályok értelmében nem kérvényezhetik a brit állampolgárságot. A javasolt intézkedések sora mindenkire vonatkozik majd, aki kis hajóval érkezik az Egyesült Királyság partjaira, írják. További részleteket várhatóan kedden jelent be a kormány.

 

Nyitóképen: Az angol partok felé tartó migránsok egy lélekvesztőn (fotó: AFP /  Sameer Al-Doumy)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BlancoAgilon38
2023. március 11. 11:21
Ostoba angol bunkó, semmi több.
BAJA
2023. március 09. 14:14
mer tixtanáczik bahmeg két lábuk, ketök sőt fülök és szemük is van, olykor harákolnak is
HunCsz
2023. március 09. 12:58
Elmúlt a világa ezért egy senki lett újra és ezzel az életveszélyes, aljas, gátlástalan ''jó emberkedéssel'' probál a világkirályság valóság ipari műveiben újra egy 5 perc figyelmet kapni és ennek a következménye egyátalán nem érdekli. Miért nem megy afrikába és megy neki azoknak a BlackRock-oknak akik csontra kirabolják afrikát és ellehetetlenitik az egyszerű emberek érdekeit. Ja annyira már nem számitanak az afrikaiak, hogy mondjuk City of Londonba monjuk a Rotchildéknál balházna. Ez ócska jóemberkedő höbörgés a sztárocskák részéről egy unakmas, gyomorforgató korjelenség, mint a Kievbe koncertező Bono és öreg ripacs társai.
mysstes
2023. március 09. 12:24
gary lineker meg tudná mondani, hogy a csónakosok miért "menekülnek el" franciaországból? franciaország talán nem biztonságos ország? ezek a csónakosok szimplán: illegális migránsok. az államnak pedig KÖTELESSÉGE, hogy a törvényeknek érvényt szerezzen. miért nem lehet az ilyen linekerféléknek néhány jólirányzott kérdéssel befogni a pofáját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!