Lemondott három ukrán miniszter

2023. március 20. 16:09

Az oktatási, a stratégiai iparágakért és a digitális átalakulásért felelős miniszter nyújtotta be lemondását.

2023. március 20. 16:09
null

Az ukrán parlament hétfői ülésén menesztette posztjáról Szerhij Skarlet oktatási minisztert, valamint Pavlo Rjabikint, a stratégiai iparágakért és Mihajlo Fedorovot, a digitális átalakulásért felelős minisztert – jelentették be parlamentben.

Tarasz Melnicsuk, a kormánypárt képviselője az Ukrajinszka Pravda hírportál közlése szerint elmondta, hogy

a három miniszter maga nyújtotta be lemondását a törvényhozásnak.

Denisz Smihal miniszterelnök március 18-án bejelentette, hogy Okszen Liszovijt tervezi kinevezni oktatási miniszternek, Olekszandr Kamisint pedig a stratégiai iparágak miniszterévé.

A kormányfő azt is elmondta, hogy Mihajlo Fedorov nem távozik a kabinetből, hanem kibővítik a hatáskörét, és miniszterelnök-helyettesként a digitalizáción kívül számos más területért is felelni fog a kormányban. Jövőbeni pozíciója az innovációért, az oktatásért, a tudományért és a technológiafejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes és a digitális fejlesztésért felelős miniszter lesz.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

***

***

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2023. március 20. 19:23
LOL, stratégiai iparágak meg digitális átalakulás, na persze... szó szerint vége van az ukrán gazdaságnak, társadalomnak.
masikhozzaszolo
2023. március 20. 18:28
Náluk máshogy van? Nem a miniszterelnöknek van kormánya, miniszterei, hanem a parlamentnek?
lurker
2023. március 20. 18:07
van még ukrán parlament? és mit csinálnak a sötétben? mobillal világítanak?
szürkeSzarvas
2023. március 20. 17:40
Kula bácsi? Vagy a zsiciknek nem kell? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!