Washington Post: Amerika odacsapna Kínának, ha Peking fegyverekkel támogatná Oroszországot

2023. március 21. 20:21

Célzott pénzügyi lépéseket fontolgat az Egyesült Államok arra az esetre, ha Kína fegyverekkel támogatná Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

2023. március 21. 20:21
null

A Washington Post arról ír: az Oroszországnak drónokat biztosító Irán szankcionálásakor egy nagy problémába ütköztek: már így is a legszigorúbb szankciókat rótták ki az országra. Irán legnagyobb ellátójára, Kínára viszont még nem. A lap azt írja: az Egyesült Államoknak lehetősége van célzott pénzügyi lépésekre, válaszul bármilyen Oroszországnak nyújtott kínai katonai támogatásra.

A lap szerint a Biden-kormányzat a közelmúltban arra figyelmeztetett, hogy Kína most először fontolgatja, hogy halált okozó katonai eszközöket ad az orosz hadseregnek. Hétfőn pedig Hszi Csin-ping kínai elnök három napos látogatásra érkezett Moszkvába, hogy egy sor témáról, köztük az ukrajnai háborúról tárgyaljon az orosz elnökkel.

Az elemzők szerint a potenciális katonai segítségnyújtásra az érintett kínai vállalatok és pénzintézetek büntetésével reagálna az Egyesült Államok, ahogyan ezt tette a hónap elején, amikor az Oroszországnak szánt iráni drónok ázsiai beszállítóit szankcionálta Washington.

Nyitókép: Vladimir Astapkovich / SPUTNIK / AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feri70
2023. március 22. 11:24
Ezért nem szabad részt venni a fegyverszállításokban. Csak a sok hülye lipsi nem képes felfogni, hogy ha mi fegyvert szállítunk Ukrajnának, pontosabban részt veszünk benne, bízony lesz majd aki Oroszországnak szállít örömmel. Igaz Európán kívüli országok, és oda már nem látnak el. Ez az eszkaláció, tehát a fegyverszállítás nem Ukrajna győzelmét hozza el, hanem a pusztulását. Nyugati "Önkéntesek" harcolnak Ukrajna oldalán, csak Észak-Korea 800 ezer "önkéntest" ígért az oroszoknak. Ezek a dolgok időben és intenzításban eszkalálják a háborút, csak azért imádkozzunk, hogy területileg ne terjedjen, tovább.
nempolitizálok
2023. március 22. 08:34
Az erős ember rájött, hogy van egy másik erős ember is a suliban. Ha nem lesz háború, a libsiknek szerintem lassan vége. Ha háború lesz és nem atomháború, akkor is. Európában amerikai érdekekért senki sem akar harcolni az ukránokon és lengyeleken kívül.
chief Bromden
2023. március 22. 07:33
Majd füttyent Európa vezetőinek és két frontos szankciók jöhetnek. Megfordulhat a migráció iránya. :(
Józsi6
2023. március 22. 07:29
Kína, USA és Oroszország így toboroz katonákat. 5 perces video. Élvezetes.:))) https://youtu.be/VnpD1tCjTcQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!