Dróntámadás érte a krími Szevasztopol városát (VIDEÓ)

2023. április 29. 17:08

A támadás okozta tűz miatt négyes szintű riasztást rendeltek el.

2023. április 29. 17:08
null

Az orosz hatóságok szombaton tűzesetet jelentettek a krími térségből, és azt állították, hogy több drónt lőttek ki egy raktárra, amelyek közül az egyik eltalálta az épületet, és lángra lobbantotta azt.

A tűz miatt négyes szintű riasztást rendeltek el,

ami a legmagasabb elérhető szint – írta a dw.com.

Az ukrán katonai hírszerzés egyik illetékese elmondta, hogy a robbanásban több mint 10 tartálynyi olajtermék semmisült meg. Ez az értesülés kapcsolatba hozható az orosz hatóságok azon közléseivel, amelyek arról szóltak korábban, hogy egy szevasztopoli üzemanyagraktárban hatalmas tűz kelletkezett.

„Isten büntetése” volt a tűz, az ukrán hírszerzés szerint

„Isten büntetése” volt Oroszországnak az a hatalmas tűz, amely szombaton kora reggel felemésztett egy üzemanyagraktárt Szevasztopol katonai kikötővárosban – idézte a lap az egyik ukrán katonai hírszerzési tisztviselőt.

A tűzesetről Anton Gerascsenko ukrán politikus is megosztott egy videót a közösségi oldalán. 

Ezt alább tekinthetik meg:

Sikerült megfékezni a lángokat

Eközben Mihail Razvozsajev, az Oroszország által annektált Krím félszigeten található Szevasztopol kormányzója közölte, hogy sikerült megfékezni a tüzet abban az olajraktárban, amelyet dróntámadás ért szombatra virradóan. A tisztségviselő szerint négy olajtartály gyulladt ki. Két drónnak sikerült eltalálnia egy-egy célpontot, a harmadikat még a levegőben lelőtték, egy negyediket pedig rádióelektronikai úton deaktiváltak.

Ezzel szemben Andrij Juszov ukrán hírszerzési szóvivő azt állította, hogy a raktárban több mint tíz, olajszármazékokat tartalmazó tartály semmisült meg, amelyek összkapacitása mintegy negyvenezer tonna volt. Az olajat a fekete-tengeri orosz flottának szánta az orosz hadvezetés.

Ukrajna egyelőre nem közölte hivatalosan, hogy hadereje követte volna el a támadást.

Szevasztopolt többször támadták az ukrajnai háború kezdete óta.

MTI/dw.com
 

Nyitókép: TELEGRAM/ @RAZVOZHAEV / AFP

***

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2023. április 30. 13:38
Gréta mit szól a fekete füsthöz meg a felszálló szénmonoxidhoz, széndioxidhoz? Mennyi szarvasmarhával kevesebbnek kell legelnie, hogy ezt ellentételezze?
Bitrex®
2023. április 29. 22:00
Ha odesszai lennék, most nem vásárolnék tartós tejet.
Lauder Stenonis..
2023. április 29. 21:01
Minden az eredeti tervek szerint halad.
Kybon
2023. április 29. 19:49
Meddig cicáznak még a ruszkik a hoholokkal? Biztos jó játék, de be kéne fejezni. És pukkantani az ukinátó vezérlési központokat. Elég a bénázásból, affenébemár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!