Ma van a győzelem napja, mégis csak fél szívvel ünnepelnek az oroszok

2023. május 09. 06:14

Már a Kreml elleni dróntámadás előtt is voltak jelei annak, hogy az orosz vezetés nyugtalankodik az ukrán csapásoktól való félelem miatt.

2023. május 09. 06:14
null

Amikor Vlagyimir Putyin kedden színpadra lép, hogy megemlékezzen a náci Németország felett aratott szovjet győzelemről, a Vörös téren elmondott beszédét egy viharos hét előzi meg: drónok támadták meg a Kremlt, és egyik legfőbb háborús vezetője (Jevgenyij Prigozsin) lázadással fenyegetőzött – számolt be a The Guardian

Szigorított biztonsági intézkedések mellett tartják meg Oroszország egyik legfontosabb ünnepét kedden, a Győzelem Napját. A hagyományos, moszkvai Vörös téren megtartott katonai parádét idén is megrendezik,

azonban több vidéki régióban mondták le az ünnepségeket az esetleges ukrán szabotázsakcióktól tartva.

„Olyan idegesség van, amilyet még soha nem láttam” – mondta a moszkvai polgármesteri hivatal egyik tisztviselője a The Guardian szerint.Sokatmondó, hogy pénteken Putyin szokatlan lépést tett, hogy megvitassa a május 9-i győzelem napi felvonulás előkészületeit az orosz vezető állami tisztviselőkből, valamint védelmi és biztonsági ügynökségek vezetőiből álló Biztonsági Tanácsával. Már a Kreml elleni dróntámadás előtt is voltak jelei annak, hogy az orosz vezetés nyugtalankodik az ünneplés miatt, az ukrán csapásoktól való félelem miatt.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunyejev

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna 03
2023. május 09. 10:46
Guardian: oroszfóbiás anyabaszó söpredék, gyarmattartó/fosztogató csőcselék ivadékai.
Falióra tábornok
2023. május 09. 09:38
https://twitter.com/igorsushko/status/1655832098408628225?s=20 süt róla a büszkeséggel vegyes szívbéli öröm. :DDD
Hannibal
2023. május 09. 09:31
Ezt a bemásolt fost nem lehetne elengedni, semmi értelme és még jobban szétcseszi a kommentszekciót... Hülyék vagytok?
Zolotarjov
2023. május 09. 08:09
Viszont Kijevben nyugalom és elégedettség..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!