Már hat oroszországi régió mondta le a győzelem napi felvonulást – attól félnek, felrobbantják őket az ukránok

2023. május 02. 20:20

Belgorod, Kurszk, Voronyezs, Orjol és Pszkov régiók, valamint a Krím-félsziget vezetői is lemondták az éves katonai parádét.

2023. május 02. 20:20
null

Sorra mondják le Oroszországban a győzelem napi felvonulásokat, mert attól félnek, felrobbantják őket az ukránok – számol be a The Guardian.

Eddig legalább hat oroszországi régió törölte a május 9-i felvonulásokat, amelyek a náci Németország feletti aratott szovjet győzelemnek állítanak emléket. Legutóbb egy, a határtól négyszáz mérföldre fekvő régió kormányzója mondta le a felvonulást − tájékoztat a lap.

Szaratov kormányzója bejelentette: „biztonsági aggályok miatt” nem tartják meg a felvonulást.

Korábban Belgorod, Kurszk, Voronyezs, Orjol és Pszkov régiók, valamint az Oroszország által megszállt Krím-félsziget vezetői hasonló módon lemondták az éves katonai felvonulást.

Nem lesz parádé, hogy ne provokáljuk az ellenséget a nagyszámú hadianyaggal és a szolgálati állomány tagjaival Belgorod középső részén” − mondta még áprilisban Vjacseszlav Gladkov régióvezető.

Tavaly Putyin egy beszédében azt mondta, hogy az orosz hadsereg azért is harcol jelenleg Ukrajnában, „hogy a világon ne legyen helye mészárosoknak, gyilkosoknak és náciknak”.

– mondta akkor Putyin.

A rendszerint május 9-én megtartott ünnepségre mindig nagy nemzetközi figyelem irányul, ugyanis itt lehet megcsodálni a legfrissebb orosz katonai fejlesztéseket élőben, valamint számos nemzetközi hatalom és környező ország vezetője is tiszteletét szokta tenni ilyenkor a moszkvai Vörös téren.

2020-ban a koronavírus-járvány miatt maradt el a felvonulás, akkor maga Putyin halasztotta el a 75. győzelem napi parádét.

Túl kockázatos lenne a szovjet Oroszország által a nácik fölött aratott győzelem 75. évfordulóját megünnepelni a jelen helyzetre való tekintettel” – fogalmazott három éve.

 

 

Nyitókép: ALEXANDR KRYAZHEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. május 03. 13:06
Hiába próbálja Soros György megfélemlíteni az orosz lakosságot, ismét kudarcot vallott.
Falióra tábornok
2023. május 03. 09:28
MUHAHAHAHA :DDDDD
Zolotarjov
2023. május 03. 08:37
Mindig csak a szélit..:)
káli
2023. május 03. 01:18
Hát ha nincs győzelem mit vonulgassanak, még a végén rossz helyen gyújt rá valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!