A Wagner-harcosok egy része Ukrajnának is segíthet, állítja egy amerikai szakértő

2023. június 25. 10:53

Ezek az emberek Prigozsinhoz hűségesek, nem az országhoz, nem a misszióhoz – közli Mike Lyons véleményét a Portfolio.

2023. június 25. 10:53
null

Az amerikai hadsereg egyik nyugalmazott őrnagya szerint elképzelhető, hogy egyes Wagner-harcosok disszidálnak, és az is előfordulhat, lesznek olyanok, akik információkat adnak el Ukrajnának – írja a Portfolio a CNN-re hivatkozva. Mike Lyons azt mondta, ők egy független harcoló alakulat. Jobb fejadagokat kaptak, másképp öltözködtek, ezért

nem hiszi, hogy könnyen beilleszthetők lesznek az orosz hadseregbe és visszaküldik őket az ottani frontra.

Ezek az emberek az emberhez, Prigozsinhoz hűségesek, nem az országhoz, nem a misszióhoz – fejtette ki a nyugalmazott amerikai őrnagy.

Nyitókép: A Wagner-csoport Rosztovban: STRINGER / AFP

 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K4t1nk4
2023. június 25. 17:30
Ezek az emberek zsoldosok, nem hűek senki ember fiához, csak épp ahhoz, akitől a pénzt kapják. Az orosz sittesek nagy része pedig szélsőséges nacionalista, kár tőlük azt várni, hogy majd pont az ukránoknak fognak segíteni. Nyugati álomvilág, ideje lenne már felábredni.
Palatin
2023. június 25. 16:51
Semmi kétségem nincs afelöl, hogy a Prigozsin féle puccs-kisérlet ugyanúgy amerikai projekt volt, mint az északi gázvezetékek felrobbantása. Mindent megpróbálnak. A puccs azért szakadt félbe, mert úgy Prigozsin, mint az amcsik hamar rájöttek, hogy ez rosszúl fog elsülni. Ezt az oroszok is tudják. Prigozsint csak azért nem büntetik meg (egyenlöre, de várjuk ki a végét), mert a katonáira szükség van, azokat nem akarják elveszíteni. Putyin nem akar elégedetlenséget gerjeszteni a katonák között. Ha Prigozsin egy fél év múlva, - amikor már ez a sztori érdektelen lesz -, kiesik a 10. emeletröl, az az ö személyes pechje. De azt nem fogja megúszni, hogy az amcsikkal összeszürte a levet.
Palatin
2023. június 25. 16:42
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem Prigozsin Verhofstadthoz képest egy kellemes, jó modorú, kedves, joviális, intelligens úriember benyomását kelti. Nem beszélve, hogy Progozsin még lényegesen szebb is, mint Verhofstadt.
nempolitizálok
2023. június 25. 15:22
Egy csomó amerikai pedig az oroszoknak segít. Mi ebben a gond? Ez is csak egy állás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!