Demkó: Az intenzív harcok akár már az év végéig befejeződhetnek Ukrajnában

2023. június 16. 06:50

A háború azonban még sokáig velünk marad a szakértő szerint.

2023. június 16. 06:50
null

„Jobban megnézve azt látom, hogy senkinek nem állhatott érdekében. Olyan gazdasági károkat okoz ez mindkét félnek, amelyek rendkívül súlyosak” – mondta a kahovkai gát felrobbanásáról Hont András Spirit FM-en futó, Nagykép című műsorában Demkó Attila.

A szakértő elmondta: az oroszoknak akkor származott volna katonai előnyük az eseményekből, ha már van egy kész ukrán csoportosítás, amit elsöpörhet a víz – ilyenről azonban nem tudni, ellenben az ukránok szerint sok orosz katonát elsodort a víz.

„Egy biztos: az oroszoknak volt lehetőségük a gátat aláaknázni, én a technikai hibát sem zárom ki” – tette hozzá az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.

A biztonságpolitikai szakértőt – egyebek mellett – a háború befejezéséről is kérdezték.

Demkó elmondta: a háború abban az értelemben, hogy nem lesz aláírt szerződés, még nagyon sokáig velünk marad, azonban az intenzív, harcokkal teli szakasza, ahol százak halnak meg napi szinten, az ukrán offenzíva eredményétől függően már az év végén véget érhet.

Az idézett rész az alábbi videóban a 20. és 44. perc között látható:

Nyitókép: Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency via Getty Images

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 16. 15:45
Akár. Akár be is fejezhetné ez a "szakértő" a tudás nélküli fantáziálást. Akár idén is nyerhet a lottón, de nem kizárt, hogy még sok évig vele marad a nyeretlensége.
Kanóc
2023. június 16. 10:12
Az igazán intenzív harcok akkor kezdődhetnek el, ha leáll az ukrajnának szánt támogatás és ezek megbolondulva ettől, teljesen önjáróvá válnak. Egyelőre még úgy-ahogy pórázon tartja őket az USA.
fintaj
2023. június 16. 10:06
Annyit rugóznak ezen a gátrobbantáson. Az oroszok érthető okokból, hogy az ukránok ne tudjanak könnyen rájuk mászni, elaknásították. Tudták az ukránok, tudták?! Innentől kezdve az ukránok bármilyen erősebb belövéssel kiválthatták a gáton elhelyezett robbanószerek felrobbantását, szándékuk a hírek szerint korábban volt is erre. Besült robbantásoknál egy jól irányzott lövéssel is ki lehet provokálni a robbantást.
zuriktodor
2023. június 16. 09:07
Demkó nem tud eleget, csak lohol a mezőny után, viszont mióta ismerem, mindig kurvajól helyezkedett és jól megél ebből a szemfényvesztésből. Mindig ez a mondás jut eszembe róla: "A hülyék okoskodnak, az okosok hülyéskednek'".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!