Ukrajna új szankciókat akar az EU-tól a kahovkai gátrobbantás miatt

2023. június 06. 16:48

Az ukrán külügyminisztérium szerint az elmúlt évtizedek legnagyobb ember okozta katasztrófája történt.

2023. június 06. 16:48
null

Az ukrán külügyminisztérium kedden közleményben felszólította a nemzetközi közösséget, hogy határozottan ítélje el a dél-ukrajnai, herszoni régióban található kahovkai vízerőmű elleni orosz támadást.

az elmúlt évtizedek legnagyobb, ember okozta katasztrófája Európában, az ukránok elleni orosz népirtás újabb megnyilvánulása. Ez a Kreml válasza azoknak az országoknak, amelyek béketárgyalásokra szólítanak fel az Oroszországi Föderációval” – hangsúlyozta az ukrán tárca.

Új szankciókat akarnak az ukránok

A külügyminisztérium felhívta a nemzetközi közösséget, hogy csatlakozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervének végrehajtásához, különös tekintettel a környezetpusztítás elleni küzdelemre, a nukleáris és energiabiztonságra. A minisztérium a Hetek (G7) országcsoporthoz és az EU-hoz fordult azzal a felhívással, hogy fontolják meg új szankciók bevezetését Oroszországgal szemben. Különösképpen az orosz rakéta- és a nukleáris ipart érintő büntetőintézkedések meghozatalát sürgeti a tárca.   

(MTI)  

Nyitókép: Twitter-fotó

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2023. június 13. 16:19
"Új szankciókat akarnak az ukránok" Javaslom, hogy mi európaiak is robbantsuk fel az orosz érdekeltségű (orosz pénzből készült, orosz betont tartalmazó, stb.) gátakat! Főleg akkor, ha az EU-n belül épültek! Először a németországi gátakkal kezdjük! (Le a kommunista betonnal!) Majd ha már mindent elvitt az árvíz, akkor jó minőségű (és drága) Woke és BLM kompatibilis betonból készült amerikai gátakat szerezzünk be az USA-ból. Lehetőleg szivárványszínűek legyenek!
Hill
2023. június 08. 00:11
Ezeket kéne már szankcionálni. Még az atlanti gázvezeték is el lett mosakodva. Kurva hétszentség, hogy ezek is a hoholok voltak.
Vakfolt
2023. június 07. 18:36
"Új szankciókat akarnak az ukránok" Rendben van, gyújtsuk fel a fos gabonájukat és soha többé ne hozhassák ide.
KBA98
2023. június 07. 16:47
ergo egyre jobban látható az idő az utolsó ukránig és akkor végre kitör a béke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!