Kolera-szerű baktériumok támadták meg az ivóvizet a kahovkai gátrobbanás után

2023. június 19. 07:48

Több régiót is érint a probléma.

2023. június 19. 07:48
null

A dél-ukrajnai Mikolajiv régióban a lakosságot óva intették attól, hogy a nyílt vizet ivásra, úszásra vagy horgászatra használják, miután szennyezettnek találták – olvasható a Sky News cikkében. A koleraszerű vibrio baktériumot, amely

a helyi egészségügyi hatóságok szerint akut bélfertőzést okozhat,

a kakhovkai gát pusztító összeomlását követően több folyóban és torkolatban is megtalálták. Mikolajiv regionális járványvédelmi és betegségmegelőzési központja szintén a magas ammóniaszintre figyelmeztetett.

Az ukrán és orosz hatóságok szerint a június 6-i gátomlás következtében legalább 35 ember halt meg, 31-et eltűntként tartanak nyilván, és több ezer embert evakuáltak. Ukrajna és Oroszország egymást okolja a gát összeomlásáért, mindketten szándékos szabotázsra hivatkoznak.

Nyitóképen: Rokkant asszonyt mentenek ukrán katonák Herszonnál (fotó: Genya SAVILOV / AFP) 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. június 19. 19:06
kurva naci ukik biologiai fegyvereket vetnek be
káli
2023. június 19. 10:08
A vizet megtámadta
bagira
2023. június 19. 10:00
Temetőket harcoló elesetteket a víz kimosta .
bispora
2023. június 19. 09:44
"Kolera szerű baktériumok támadták meg az ivóvizet" Ez van, ha újságíró szerű hírmagyarázók bekkelnek szerkesztőségekben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!