Türkmenisztánban tárgyal Orbán Viktor

2023. június 08. 20:53

A magyar miniszterelnök pénteken találkozik sor Serdar Berdimuhamedow türkmén elnökkel.

2023. június 08. 20:53
null

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt Serdar Berdimuhamedow, Türkmenisztán elnöke meghívására hivatalos látogatásra Asgabatba utazott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A magyar delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

Orbán Viktor csütörtök este Gurbanguly Berdimuhamedow-val, a Türkmén Nemzeti Tanács elnökével közös munkavacsorán vesz részt.

Pénteken kerül sor Orbán Viktor miniszterelnök és Serdar Berdimuhamedow türkmén elnök plenáris tárgyalására, amit együttműködési megállapodások aláírása és közös sajtónyilatkozat követ – ismertette a tervezett programot Havasi Bertalan.

„Közép-Ázsia országai a béke pártján állnak”

A miniszterelnök az érkezés pillanatairól egy képet is megosztott közösségi oldalán, melyhez kísérőszövegként azt írta: 

Ezért érkeztünk ma [csütörtökön] Türkmenisztánba”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2023. június 09. 01:50
Kerdezze meg Orkban a turkmenbasit, hogyhogy nincs naluk "haborus inflaczio" !!
kerekperec
2023. június 09. 00:20
A csúti cigány egy alacsony életű, elvtelen tróger, egy bűnöző, akinek kizárólag egy gondolat cirkál a nagy hájas malac büdös koponyájába - LOPNI, LOPNI, minél többett LOPNI ! A tolvaj csúti cigány egy alacsony életű tróger aki megvetést érdemel - hazaáruló, EU áruló, a szabad világ árulója! Egy zsebtolvaj hozzáképes egy úri ember.
Türelem
2023. június 08. 22:19
A DK-s pártcsoport akcióban.........szánalmas, tájékozatlan vén nyuggerek.
-Zsolt-
2023. június 08. 21:51
Orbán pasa látogatást tett a lenini béketábor újabb tagországában, ahol teveszőr pokrócba csomagolva nyújtotta át neki a guruló türkmén fabatkákat egy kisfiú a megbundázott krumplitenderért cserébe, mert tudják, hogy azokat szereti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!