Újabb súlyos cenzúrázós ügy a Facebook körül, Zuckerberg kitálalt!

2023. június 11. 13:13

A koronavírus-járvány idején olyan dolgokat cenzúráztattak vele, amik később igaznak vagy legalábbis lehetségesnek bizonyultak.

2023. június 11. 13:13
null

Mark Zuckerberg, a Meta (Facebook) vezérigazgatója nemrégiben azt állította, hogy az „establishment” arra kérte a platformját, hogy cenzúrázza a COVID-19-ről szóló bejegyzéseket, amelyekről végül az derült ki, hogy igazak voltak, vagy legalábbis lehetségesek, lehet róluk vitatkozni – számolt be a Foxnews.

A Lex Fridman Podcast csütörtöki epizódjában Zuckerberg megvitatta a platform félretájékoztatás eltávolítására vonatkozó irányelveinek végrehajtásával kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat. Azt mondta, hogy nagyon trükkös lehet, ha bizonyos tartalom hamis, de lehet, hogy nem káros. Feltette a kérdést, hogy rendben van e az, hogy 

cenzúrázol valakit csak azért, mert téved, ugyanakkor nincs semmilyen káros következménye annak, amit csinál?

Példaként Zuckerberg azt mondta: csak vegyünk néhány dolgot a Covid körül a járvány korábbi szakaszában, ahol valódi egészségügyi következmények voltak, de nem volt idő egy csomó tudományos feltételezés teljes körű megvizsgálására. Zuckerberg megjegyezte, hogy az „establishment” arra ösztönözte őt, hogy több dolgot is cenzúrázzanak, köztük olyasmiket is, amik végül igaznak bizonyultak, vagy épp érdemes róluk vitázni.

 

***

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thorin
2023. június 11. 21:10
"Feltette a kérdést, hogy rendben van e az, hogy cenzúrázol valakit csak azért, mert téved, ugyanakkor nincs semmilyen káros következménye annak, amit csinál?" egyszerűbb a megoldás gyökérke, csak akkor van szólásszabadság, ha akkor sem cenzúráznak, ha káros volna. nehéz elképzelni olyan rendszert, amely a saját érdekét cenzúrázza, olyat is nehéz értelmesnek gondolni, amely a semleges témákat cenzúrázná, és csak akkor nem él az elnyomás, ha a másképp gondolkodókat sem nyomod el. az nem szólásszabadság, ha a buzikat éltetni szabad a buzivilágban, akkor lehet erről beszélni (szabadon), ha nem gátolod a buzivilágban a nem buzi véleményeket. innen ki lehet találni, milyen a jelen nyugati világ.
Krupp Skya
2023. június 11. 16:28
A kép szövege a kurva anyját, de Whisky szaga van a pohárnak ez Gyurcsány pohara!
fogd a pénzt és kuss
2023. június 11. 16:20
az „establishment” arra ösztönözte őt, hogy több dolgot is cenzúrázzanak, köztük olyasmiket is, amik végül igaznak bizonyultak, vagy épp érdemes róluk vitázni. ezt bemondja a mikrofonba, aztán megy tovább mintha nem történt volna semmi.
amca
2023. június 11. 16:11
Tudjuk kóserkám ,hogy róbertpéterék óta ,az az igaz amit ti állítotok, A többi a gulágra.... 100 000 000 Kobáéknál 100 000 00 Maonál Most meg az állibsiknál..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!