Az orosz haditengerészet volt parancsnokát kocogás közben agyonlőtték

2023. július 11. 22:04

A férfi benne volt egy adatbázisban, ahol az Ukrajna ellenségének tartott személyeket gyűjtötték.

2023. július 11. 22:04

Arról számolt be a BBC, hogy a dél-oroszországi Krasznodar városában kocogás közben lelőttek egy volt orosz kapitányt, aki korábban mozgósító tisztként dolgozott. A 42 éves Sztanyiszlav Rzsickijt hétfőn lőtte agyon egy ismeretlen fegyveres. Több orosz médium is feltételezte, hogy a férfit a Strava fitneszalkalmazás profilján keresztül követhették nyomon.

Az ország Nyomozó Bizottsága közölte, hogy gyilkossági vizsgálatot indítottak, és a tisztviselők igyekeznek „az eset összes körülményét, valamint a bűncselekményt elkövető személyt és annak indítékait megállapítani”.

A BBC szerint a férfi címét és személyes adatait feltöltötték a Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán honlapra is, amely egy hatalmas, nem hivatalos adatbázis az Ukrajna ellenségének tartott személyekről. Az oldalon a fényképére piros betűkkel 

 

a „likvidálva” szó került fel.

 

***

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. július 12. 10:15
Kovács Ubul 2023. július 11. 23:16 ", de ha igaznak bizonyul a hír," Kijev szelleme lebeg a Kígyó sziget felett, ugye? Milyen színű Zaluzsnij szeme?
august
2023. július 12. 08:02
Elég sok ember elhullana hasonló merényletek által, akik felelősek emberek tucatjainak haláláért. Ha ezt a parancsnokot 25 ember haláláért végezték ki, akkor a mai ukrán fegyverszállítók hány ember életéért felelősek? Vajon indul-e hozzájuk egy jól képzett mesterlövész? -Hogy likvidálja őket, ahogy a halállistán is megjegyezték. Szerintem ha Magyarország is vezete hasonló halállistát szerintem hosszabb lenne mint az ukrán, ugyanis sokkal több olyan esküdt ellensége van, aki az egyész ország pusztulásáért dolgozik.
II.baljoska61
2023. július 12. 06:47
Soha nem volt a haditengerészet parancsnoka. Egy tengeralattjáró kapitánya volt. Mondjuk nektek mindegy, hogy mi az igazság....
pollip
2023. július 12. 05:31
Mit kell finomkodni! Az ukránok halállistáján volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!