„Csak a bátrak nyerik el a függetlenséget” – üzente Amerikának Zelenszkij

2023. július 04. 16:52

Július 4-e alkalmából küldött videóüzenetet egyik fő szövetségesének az ukrán elnök.

2023. július 04. 16:52

Július 4-e, a függetlenség napja, az Amerikai Egyesült Államok egyik szövetségi ünnepe. Az amerikaiak ezen a napon ünneplik a függetlenségi nyilatkozat 1776-os kihirdetését, melyben országuk kinyilvánította függetlenségét Nagy-Britanniától.

Ennek alkalmából küldött videóüzenetet az USA polgárainak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A felvételhez fűzött kísérőszövegben azt írta, 

„Boldog július 4-ét, Amerika!”

Majd azzal folytatta, „csak a bátrak nyerik el a függetlenséget, és csak a bátrak legjobbjai képesek a szabadságot nemzedékről nemzedékre továbbadni.”
 

Zelenszkij gondolatait azzal zárta, „megtiszteltetés számunkra, hogy szövetségesei lehetünk az ilyen álmoknak, bátorságnak és szabadságnak”.

Az ukrán elnök videóüzenetét alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. július 14. 20:07
Vajon Zelenszkijnek mit jelent a bátorság az USA nélkül?
Nemkellnév
2023. július 14. 20:05
Latabár Kálmán nem, Nagy Ervin vígan fölvállalja az idióta szerepét. Latabár csupán élvezte a naív szerepét. Nagy Ervinben a gyűlölet forr. Vajon miért.
Obsitos Technikus
2023. július 05. 00:36
A csivava üzenget a vak komondornak :-D
EX_Terminator
2023. július 04. 23:26
(elhányja magát)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!