Trükkös módon találkozna a moszkvai pátriárkával Ferenc pápa

2023. július 27. 07:01

A havannai receptet alkalmazná, hogy a béke érdekében beszélhessenek.

2023. július 27. 07:01

Ferenc pápa azt javasolja Kirill pátriárkának, hogy egy moszkvai repülőtér tranzitzónájában találkozzanak, adta hírül a RIA alapján a Magyar Kurír. A két főpap között az Óhitűek Világszövetségének elnöke, a pápával is kapcsolatot ápoló Leonyid Szevasztyjanov közvetít. 

„Ferenc pápa azt javasolja Kirill pátriárkának, hogy találkozzanak Moszkva egyik repülőterén akkor, amikor Mongóliába utazva megáll az orosz fővárosban, hogy üzemanyaggal töltsék fel a repülőgépét. Ez lehet augusztus 31-én vagy a visszafelé úton, szeptember 4-én” – mondta Szevasztyjanov. Emlékeztetett: a moszkvai pátriárka és a pápa hét évvel ezelőtt már ugyanezt a megoldást alkalmazta, amikor Havanna repülőterén találkoztak egymással. 

Ferenc pápa most Kirill pátriárka válaszára vár. A katolikus egyházfő az ukrajnai háború kezdete óta számos alkalommal szólalt fel a békéért, többek között budapesti látogatása során is, a közelmúltban pedig megsokszorozta diplomáciai erőfeszítéseit, hogy elősegítse a tűzszünetet Moszkva és Kijev között. 

Nyitókép: AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. november 13. 17:54
Jövő szeptemberig nem szabad várni.
Mich99
2023. november 07. 06:25
Gyáva pápa... Miért nem a férfimosdóban akar találkozni?!
bbalu56
2023. november 02. 23:30
Ez a pápa csak arra jó hogy a kecske baszók lábát mosogassa. Nagyon kéne már egy harcospápa.
lendvaiildiko
2023. október 29. 19:41
Ezt írja connorj: Hamenei, Kirill találkozó is jó lenne. És Ferenc is elmehetne Mekkába. Mekkába Ferenc pápa sem mehet el, egy közismert tényt idefűzök a Mekka wikipedia szócikkből: "A városba csak muszlim hívők léphetnek be, erre közlekedési táblák is figyelmeztetnek. A hívők dokumentumait a hatóságok szúrópróbaszerűen ellenőrzik, egyrészt a nem-hívők, másrészt az illegális bevándorlók kiszűrése céljából."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!