Harminckét éve vált függetlenné Ukrajna, így ünnepelt Zelenszkij

2023. augusztus 24. 08:32

Az elnök szerint mindenkire szükség van az Oroszország elleni harcban, amely az ország függetlenségéért folyik.

2023. augusztus 24. 08:32

Ukrajna augusztus 24-én ünnepli az ország függetlenségének 32. évfordulóját, miután 1991-ben ezen a napon kiáltották ki a független ukrán állam létrejöttét.

Az elnök egy 12 perces videóban köszönti az ukránokat az ünnep alkalmából. Az ukrán nyelvű videót Facebookon osztotta meg, a következő megjegyzéssel:

„Ma ünnepeljük a függetlenségünket, Ukrajna függetlenségének 32. évfordulóját. Ez a nap a szabad emberek ünnepe. Az erős emberek ünnepe. Az arra érdemes emberek ünnepe. 

Az egyenlők ünnepe. Az ukrán férfiaké és nőké, mindenkié az egész országban. 

Ez mindannyiunk számára érték, és ez az, amiért küzdünk. Mindenki számít ebben a harcban, mert ez a harc valami olyanért folyik, ami mindnyájunknak fontos: Ukrajna függetlenségéért.

Boldog függetlenség napját, Ukrajna!

Dicsőség Ukrajnának!”

Az elnök felteszi a kérdést: ki mit tett hozzá Ukrajna függetlenségéhez, majd megköszöni mindenkinek, aki valamilyen módon részt vesz az Oroszország elleni küzdelemben. Hozzáteszi, azok, akik menekülni kényszerültek, azzal tehetnek a hazájukért, ha gyerekeik kezébe ukrán mesekönyvet adnak és megőrzik az ukrán identitásukat.

A videót angol felirattal itt nézheti meg:

Nyitókép: Facebook/Képernyőkép

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. augusztus 28. 11:08
Sose volt ma se független , Amerika-eu hamarabb bepakolt mint ahogy a háború elkezdődött támaszpontot akartak létesíteni . Amerikai tőkések az ukrán földeket se pénzért maguknak átrendezték , sőt az oroszok amerikai vírus labolatóriumot szét bombázták .
régilaci
2023. augusztus 24. 18:58
Ez a történet elég szerencsétlenül indult azokkal a véletlenszerűen alakult határokkal. És ennek megfelelően folytatódik.
bagira002
2023. augusztus 24. 17:17
Hogyan lehet független Amerika bepakolt háború miatta robbant ki. Zelenszkij megint hazudik.
KBA98
2023. augusztus 24. 16:19
Soha nem volt független! Azelőtt mindig Oroszországhoz, ill. aztán a Szovjetúnióhoz tartozott, most pedig Soroshoz, Bidenhez, Kínához, etc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!