Hoppá: Németország 21 millió forintot költött Merkel hajára és sminkjére, mióta távozott hivatalából

2023. augusztus 15. 06:25

A volt kancellár még mindig számos költséget számláz a szövetségi kormánynak.

2023. augusztus 15. 06:25
MERKEL, Angela

A német kormány közel 55 ezer eurót (21 millió forint) költött Angela Merkel volt német kancellár hajára és sminkjére, mióta 2021-ben távozott hivatalából– számolt be a Politico. Annak ellenére, hogy Merkel csaknem két éve távozott a német csúcspozícióból, a Tagesspiegel által az információszabadságról szóló törvény iránti kérelem útján megszerzett dokumentumok szerint 

még mindig számos költséget számláz a szövetségi kormánynak.

Merkel a Tagesspiegel egy korábbi jelentése szerint nem tartotta meg régi, korábbi sminkesét, hanem most egy új, Berlinben székelő, divattervezőként is dolgozó, önálló vállalkozó haj- és sminkmestert alkalmaz. A lap szerint a kancellária fizeti Merkel haját és sminkjét mind a nyilvános, mind a magánmeghívások alkalmával. Eddig 17 200 eurós számlát hozott össze 2023-ban, emellett 2022-ben 37 780 eurót.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. augusztus 17. 18:28
Próbálná ezt egy Fideszes hölgy csinálni.... Dobrev persze megteheti....
Ugye most csak viccelsz
2023. augusztus 15. 18:02
Ugyan, ne legyünk már kicsinyesek, nem kell sajnálni azt a kis pénzt a Muttitól! :) Nem vagyok egy fodrász-szakértő, de gyanítom Scholz-cal majd behozzák azt a kis extra kiadást :))) Persze, ha vénségére nem kezdi el sminkeltetni magát. Bár már nem lepődnék meg semmin :)))
Héja
2023. augusztus 15. 14:14
Akáármennyit költött, a néni sokkal szebb nem lett..
pesszimista
2023. augusztus 15. 11:49
Az ügynek két olvasata van 1 A polgárok egy része azt mondja: felesleges egy idős hölgy hajára ennyit költeni 2Az agyafúrt Német pedig ígyérvel a fodrász aki elteszi a pénzt, egy részét munkaeszköz vásárlásra fordítja a másikat fogyasztásra ezzel pezsdíti a gazdaságot. i Egyébként is ő a mi Muttink. Mi hallgassunk ebben az ügyben, mert luxus körülményeket biztosítunk a doktríner Sólyom Lászlónak a rendszerváltás egyik legkártékonyabb figurájának. Aki fontos döntéseket hozott, arra hivatkozva , hogy azok az alkotmánybíróság szellemiségéből következnek. A műanyag lakatnak kéne rá rohadni , ha lenne igazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!