Mission Impossible: ilyen szűrőkön keresztül juthatunk el az Egyesült Államokba

2023. augusztus 01. 16:01

Már eddig sem volt könnyű a bejutás.

2023. augusztus 01. 16:01
The Statue of Liberty from the Staten Island Ferry during heavy smog in New York on June 6, 2023. Smoke from Canada’s wildfires has engulfed the Northeast and Mid-Atlantic regions of the US, raising concerns over the harms of persistent poor air quality.

Az Egyesült Államok augusztus 1-jétől szigorította a magyar állampolgárok beutazására vonatkozó szabályokat.

A Világgazdaság összegyűjtötte, hogy egy magyar állampolgár milyen feltételekkel utazhat az Egyesült Államokba. Eddig is az volt az eljárás, hogy az Egyesült Államokba egy nem amerikai állampolgár csak úgy utazhat be, ha megadja a látogatásának a célját és annak időkeretét.

A lap tájékoztatott róla, hogy a legfrissebb szabályok értelmében azok a magyar állampolgárok, akik Magyarország határain kívül születtek,

kizárólag vízumkérelem benyújtásával kaphatnak beutazási engedélyt az USA-ba.

Vízum nélkül eljutni az Egyesült Államokba

Amennyiben valaki vízum nélkül szeretne utazni az Egyesült Államokba, akkor ESTA beutazási engedélyt kell igényelni az amerikai kormány honlapján. A magyar állampolgárok a bordó magánútlevelükkel turistaként vagy üzleti célból

maximum 90 napra ugyan vízum nélkül utazhatnak az USA-ba,

de az ESTA beutazási engedélyt ebben az esetben is ki kell kérni.

Egyéb akadályok

Hiába rendelkezik valaki ESTA beutazási engedéllyel vagy érvényes vízummal, még nem jelenti azt, hogy be is léphet az Egyesült Államokba. 

A határon a hatóság szinte mindent ellenőrizhet, így az oda-vissza szóló repülőjegyet, a szállásfoglalást, a megfelelő anyagi fedezetet is. Kivizsgálhatják az utazó szándékát, vagyis hogy a vízumban vagy az engedélyben szereplő utazási célnak megfelelő tervei vannak-e az illetőnek. Bármilyen gyanú esetén a belépést megtagadhatják, az utazót őrizetbe vehetik és kitoloncolhatják. A határátkelőhelyeken a hatóság döntése ellen nem lehet semmilyen jogorvoslattal élni.

A nyitókép illusztráció. Fotó: ED JONES / AFP

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos-2
2023. augusztus 02. 07:48
Valahol a galaxisban az alienek: Oké, azt értjük, hogy a tudósaink kidolgozták a Földutazás feltételeit, de ki a fene akarja meglátogatni azokat a visszataszító embereket?
syphax-2
2023. augusztus 02. 06:14
Menjen az USA-ba a RADAI ROSSEB!
piramis-2
2023. augusztus 02. 05:59
Millió számra lépnek be a mexikói határon papírok nélkül!
jooeee
2023. augusztus 01. 22:11
Nem szeretnénk az Egyesült Államokba eljutni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!