Tucker Carlson nem mond igazat

2023. augusztus 28. 06:26

Az, hogy a NATO destabilizálja a világot, az oroszt szolgaian másoló magyar propagandában is megjelenik.

2023. augusztus 28. 06:26
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Carlson hitelességéről annyit, hogy azért kellett távoznia korábbi munkaadójától, a Fox-tól, mert társaival együtt azt hazudta, hogy Joe Biden javára elcsalták a 2021-es amerikai elnökválasztást, és ezért a csatornának elképesztő összegű, csaknem 800 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie. Az egészet el lehetne intézni ennyivel, Tucker Carlson számos követője ellenére. De ez a NATO-ellenesség, konkrétan az, hogy a NATO destabilizálja a világot, elég sokszor elhangzik az orosz propagandában, így persze az azt szolgaian másoló magyar kormánypropagandában is megjelenik. 
Ezért érdemes valamit tisztázni:

A NATO «terjeszkedése» nem fenyegette soha az 5889 nukleáris robbanófejjel rendelkező Oroszország területi egységét. Az tehát, hogy Oroszország önvédelemből indította volna a területszerző ukrajnai háborúját, teljesen abszurd. Ahogy pont ma Tucker Carlson jegyezte meg korábbi kedvencéről, Donald Trumpról: bullshitgyárosok mondanak ilyet.

A NATO-csatlakozás nem valamiféle erőszakos hódítás eredménye. Szuverén országok önként csatlakoztak a NATO-hoz, abban a reményben, hogy az észak-atlanti katonai szövetség védelmet és békét biztosít számukra, ahogy ez egyébként igaz például hazánk, Magyarország esetében is.

Éppen ez a szövetség rettentheti el Oroszorszagot, hogy megtámadjon egy szomszédos országot. Nem véletlen, hogy a finnek és a svédek is a csatlakozás mellett döntöttek, hiszen Grúzia, Belarusz és Ukrajna példájából is egyértelműen látjuk, hogyan bánik Oroszország a szomszédaival – erre aligha vágyik bármelyikünk. ”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poldi bácsi
2023. augusztus 28. 18:23
Nem tudom kedves Katka, hogy Ön helyből ilyen hülye, vagy fizetnek Önnek ezért. Mindenesetre ez a rendkívüli amerikai seggnyalás igazán irritáló.
KBA98
2023. augusztus 28. 16:43
Te aljas melegvizi munkásnő!
llnnhegyi
2023. augusztus 28. 16:28
jan36! -:))) Igen! Ezt alaposan megszívták ! Ursula Metsola Biden Pelosi Blinken Nuland Soros Stoltenberg usademokraták Háborús uszítók provokálók! A háborút elvesztették! Katka pedig szijja csak nyugodtan Hadházy Ákos lófaszát,a többi moslékkoaliciós pártelnökkel, képviselővel együtt.
llnnhegyi
2023. augusztus 28. 16:21
Az ukrán kaland a libbcsikommcsik végzete! Törvényszerűen buktok,ganajok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!