Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Új ellensége van az ukránoknak: a túl gyorsan újranövő aljnövényzet

2023. augusztus 03. 13:06

Mivel újranő az aljnövényzet a harctereken, így lassabban haladnak előre az ukránok – a brit hírszerzés szerint.

2023. augusztus 03. 13:06

A brit hírszerzési minisztérium Twitter-jelentése szerint új ellensége van az ukránoknak: a túl gyorsan újranövő aljnövényzet. Egészen pontosan így fogalmazták meg a britek:

„A dél-ukrajnai harctereken újranövő aljnövényzet valószínűleg az egyik tényező, amely hozzájárul ahhoz, hogy a harcok általában lassan haladnak a térségben.”

Szerintük a harci zónákban a föld már 18 hónapja parlagon hever, így a meleg, nyirkos nyári körülmények miatt a gyomok és a bokrok visszatérése felgyorsult.

Az extra fedezék pedig elősegíti az orosz védelmi állások álcázását a minisztérium szerint, s megnehezíti a „védekező aknamezők” kiürítését.

Azért megjegyezték, „bár az aljnövényzet fedezéket nyújthat kisebb lopakodó gyalogsági támadásokhoz is, a nettó hatás az volt, hogy mindkét oldal számára megnehezítette az előrenyomulást.”

Nyitókép: AFP

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsiga
2023. augusztus 05. 17:41
Ez az ukrán ellentámadás annyira érdekes mint nézni ahogy nő a fű
Reszelő Aladár
2023. augusztus 05. 06:58
Már várom s következő szankciós csomagot, amiben meg kell tiltani, hogy Oroszország számára fűmagot illetve fűmag vető berendezéseket exportáljanak. A következő csomag része lehet a locsolóvíz is, illeve az eső betiltása.
Cirbi
2023. augusztus 04. 18:04
Sőt, még szembeszél, is fúj.
O5-1-A
2023. augusztus 04. 14:49
„A dél-ukrajnai harctereken újranövő aljnövényzet valószínűleg az egyik tényező, amely hozzájárul ahhoz, hogy a harcok általában lassan haladnak a térségben.” A gáz kigáncsolja az ukránokat vagy mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!