Von der Leyen: Ukrajna bátorsága ösztönzés minden európainak

2023. augusztus 24. 14:29

Ursula von der Leyen az X közösségi oldalon közzétett üzenetében hangsúlyozta: Ukrajna ereje az emberekben rejlik.

2023. augusztus 24. 14:29
VON DER LEYEN, Ursula

Az ukrajnai emberek bátorsága, ereje és kitartó reménye az egyesült Európa békéjének és jólétének jövőjében ösztönzést jelent minden európai számára – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Ukrajna függetlenségének 32. évfordulója alkalmából csütörtökön. Ursula von der Leyen az X közösségi oldalon közzétett üzenetében hangsúlyozta: 

„Ukrajna ereje az emberekben rejlik”. 

Az Európai Unió gratulál Volodimir Zelenszkij elnöknek és minden ukrajnainak országuk függetlenségének napján – tette hozzá az uniós bizottság elnöke. Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke üzenetében azt írta: szabadság, önállóság és függetlenség. Ezt érdemli Ukrajna, ezt támogatja Európa, ezt hozza a jövő - húzta alá. Ukrajna függetlenségének napján az Európai Unió megismétli az ország iránti elkötelezettségét, és továbbra is mellette áll, csakúgy, mint az elmúlt 18 hónapban, az orosz-ukrajnai háború 2022. február 24-i kezdete óta – tette hozzá az uniós parlament elnöke. 

Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke üzenetében közölte, Ukrajna függetlenségének napja alkalmából a tanács épülete az ukrán nemzeti színekbe öltözik az országnak nyújtott határozott támogatás jelképeként. 

Ukrajna zászlaját felvonják az EU zászlói mellett a tanács épülete előtt Brüsszelben az évforduló alkalmából”

– tette hozzá. 

Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő üzenetében gratulált az ukrán népnek országuk ünnepén, és azt írta, az unió mindaddig Ukrajna mellett áll, amíg szabadságáért harcol és bátran védi a közös értéket. Európa és Ukrajna jövője közös – tette hozzá üzenetében az uniós diplomácia vezetője. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) rövid ünnepi üzenetében azt emelte ki, hogy a katonai szövetség Ukrajna mellett áll „ma, holnap és mindaddig, ameddig csak szükséges”.

Nyitókép: Julien Warnand/MTI/EPA

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. augusztus 28. 00:13
Ha békén hagytátok volna az orosz medvét, nem csapott volna az ukik közé, élhetnének békében. De Amerika érdekei fontosabbak voltak, mint Európa jövője. Ti is bűnösök vagytok abban, ami történt. A halottak vére a ti kezeitekhez is tapad. Soha nem fogjátok tudni lemosni. Ajánlom, hogy legalább halálotok órájában kérjétek az Úr bocsánatát.
bagira002
2023. augusztus 27. 08:25
Náci németek Európát ember milliókat vágóhídra 3x küldték , ideje lenne ismét Nürnbergi per első számú vádlottai az eus - német vezérek . Mind azokat aki a háború támogatják .
bagira002
2023. augusztus 27. 08:20
Ursula magad ösztönözd az ukrán lövészárokba ne másokat , lássuk inkább vagy te élő gyáva mint hősi halott . Jut eszembe még szeretnéd élvezni a vakcina buli javait . Gyáva férgek .
alexandrosz-2
2023. augusztus 27. 07:26
Sose feledjük el, hogy ezt a hazug ringyót orbán manipulàlta a hatalmába, és vétótlanul támogatja a magyar és európaellenes ámokfutását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!