Washington Post: Orbán kénytelen beérni a nyugat-balkáni és ázsiai autokratákkal

2023. augusztus 19. 15:01

A lap szerint a kormány tovább sodródik kelet felé, miközben a NATO-szövetségesek vezetői nem jönnének Magyarországra.

2023. augusztus 19. 15:01
null

A magyar Szandelszky Béla, az Associated Press videó- és fotóriportere írt egy véleménycikket a magyar kormányról a Washington Postnak, s arról értekezik, hogy szerinte Orbán Viktor kénytelen beérni a nyugat-balkáni és ázsiai tekintélyuralmi rendszerek elnökeivel. Meg természetesen arról, hogy elszigetelődött a miniszterelnök.

Mint fogalmazott, „miközben világszerte nézők milliói figyelnek Magyarországra, amely az év legnagyobb nemzetközi sporteseményének ad otthont, nacionalista miniszterelnöke Törökország, Szerbia, Katar és számos közép-ázsiai ország vezetőjét fogadja, ami az európai ország keleti befolyási övezet felé való folyamatos sodródásának jele”. Szandelszky szerint az, hogy nem szerepel a listában NATO-szövetséges ország vezetője azt tükrözi, hogy Orbán kénytelen beérni a balkáni és ázsiai autokratákkal való diplomáciai és politikai együttműködéssel.

„Ez a hozzáállás [...] nagymértékben elszigetelte Magyarországot európai és amerikai partnerei körében, ami milliárdos uniós források befagyasztását és washingtoni szankciókat eredményezett”

– tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoltan70
2023. augusztus 23. 13:28
És természetesen azt, hogy ki számít autokatának majd Washington dönti el. Ez mekkora autokrácia már?
Mandolini
2023. augusztus 22. 16:54
KMelyik amerikai elnököt hívja meg? Aki most vallotta be, hogy buzi, vagy a másikat, aki azt em tudja fiú-e vagy lány, de, hogy buzi az biztos!
B_kanya
2023. augusztus 20. 13:03
"letsgobrandon-2 2023. augusztus 19. 21:27 Orbán kénytelen beérni a világy 190 országából 150-el" Meg a lakosság 90%-val. És egyébként az EU lakosságának kb. egyharmada is szimpatizál vele.
Krupp Skya
2023. augusztus 20. 10:56
A Washington-Post kénytelen lesz beérni Karácsony Gergely biciklikratával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!