Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Amerikai kommentátor Orbánról: Ő nem egy elefántcsonttoronyban ülő, elszigetelt értelmiségi (VIDEÓ)

2023. szeptember 01. 16:13

Michael Knowles szerint minden államfőnek olyannak kéne lennie, mint Orbán Viktornak.

2023. szeptember 01. 16:13
null

Michael Knowles a Daily Wire-n futó adásának legújabb részében kimerítően foglalkozott Tucker Carlson Orbán Viktor interjújával. Kezdésnek elmondta, hogy

nagyon irigykedik Carlsonra, reméli, hogy ő is tud majd interjút készíteni a magyar kormányfővel.

Ezt is ajánljuk a témában

Knowles kiemeli a kormányfővel készített interjúból a nyugat-kelet különbségére vonatkozó részeket, s azt is, hogy Orbán megemlítette a nyugat belső különbségeit.

A kommentátor megosztotta a nézőivel, hogy azt csodálja Orbánban, hogy „egy komolyan intelligens, művelt ember, aki nagyon komolyan veszi a tudást, a tanulást és a bölcsességet”.

„Tudom, hogy ez nagyon magától érthetődőnek tűnik, remélnénk, hogy minden államférfi ezt teszi, de ez egyszerűen nem így van.”

„A másik dolog, ami tetszik, az az, hogy ő nem csak egy elefántcsonttoronyban ülő, teljesen elszigetelt értelmiségi” – mondja Orbánról – „fogja ezeket az átfogó történelmi és filozófiai kérdéseket, és le tudja egyszerűsíteni őket.”

Mi a különbség?

Knowles kifejti amit a magyar miniszterelnök is elmondott, hogy nagy törésvonal a liberlizmus/konzervativizmus a nyugati társadalomban, ugyanis 

míg az előbbinek a legfontosabb a személy jóléte, az egó, addig utóbbi a családot teszi fókuszba.

Szerinte a jobboldalt is befolyásolja a „hiper-indivudualizmus”, és a libertarianizmus szintén. Ennek kapcsán örült annak, hogy Magyarország meg tudta tartani a család, haza, Isten hármasát. Knowles a kereszténységből levezeti, hogy a legalapvetőbb politikai és társadalmi közösség a család. A haza pedig a családnak a kiterjesztése, míg Isten a legfelsőbb igazság.

A kommentátor szerint a magyar kormány és Orbán Viktor szerény, mert tudják, hogy hazánk egy tímilliós nemzet, nem fogunk vezetni semmit sem, nem leszünk domináns, hegemón hatalom, nincsen tengerpartunk. Szerinte minden egyes nyugati ország haldoklik, a termékenységi ráta pedig rohamosan csökken. Magyarország pedig nem – pont az, amelyik szerint nem az egó, hanem a család a legfontosabb szempont.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. szeptember 04. 01:40
izvesztyija 2023. szeptember 01. 17:42 Csak a melegbarnánk tart életben ugye? .. Hogy örülhetsz, mert a billentyűzetet tudod használni habzsolás közben is!
Kormánypárti2
2023. szeptember 03. 12:25
A szférák felemelő zenéje, a ballibsik vergődése!
Palatin
2023. szeptember 02. 18:14
Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló. Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai olyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem fogadta el egymás jelöltjeit, így megállapodtak egy "senkiben".
drogqueen
2023. szeptember 01. 21:52
Persze ő egy elefántcsonttoronyban ülő, nem értelmiségi. Fingja nincs a magyar állapotokról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!