Az olaszok fenyegetésként élik meg, hogy a magyarok és a lengyelek nem akarják elosztani a migránsokat

2023. szeptember 21. 10:43

Az Il Foglio szerint a szavazás során ismét „a visegrádi csoport nacionalista kormányai döntöttek”.

2023. szeptember 21. 10:43
null

Az Il Foglióban megjelent véleménycikk szerint ismét megkérdőjeleződik az a célkitűzés, hogy a parlamenti ciklus végéig jóváhagyják az új Migrációs és Menekültügyi Paktumot, amely segítené a dublini szabályok leküzdését és az Európai Unió külső határain az ellenőrzés megerősítését.

 

David Carretta szerint különös szövetség jött létre az északi tagállamok között, élükön Németországgal, és keleten, Lengyelország vezetésével, akik nem akarnak nemzetközi védelmi kötelezettségeket. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz lap szerzője szerint „a szavazás során ismét a visegrádi csoport nacionalista kormányai döntöttek, Giorgia Meloni, olasz kormányfő szövetségesei, akik érdekeik védelmében elnyomják Olaszország érdekeit”. Megjegyzi, ez már júniusban megtörtént, amikor a Tanács többséggel jóváhagyta a kötelező szolidaritás elvét a menedékkérők áthelyezése vagy pénzügyi hozzájárulás formájában.

Lengyelország, Magyarország és Csehország ellenállása a szolidaritás bármilyen formájával szemben továbbra is a legsúlyosabb fenyegetést jelenti az új Migrációs Paktum számára”

– fogalmazott.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Zakaria ABDELKAFI / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szeky
2024. január 22. 22:40
Csak be kellett volna tartani a törvényt: védeni kellett volna az Unio határait az illegálisan belépőktől! Aki valóban menekült az menjen a hivatalos határátkelőn keresztül, nem pedig a tengerparti strandokon, vagy erdőn át! Egyébként csak az első biztonságos ország eléréséig számít menekültnek....
formaegy-2
2023. szeptember 23. 14:54
Na akkor tisztázzunk valamit!!!!!!!!!!!!! Senki nem kötelezett benneteket arra, hogy engedjétek be őket!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem kellett Salvini aki megakadályozta volna a merkelcsorda megszállást, kellett a rühes Leyen seggnyaló aki ki tudja mennyiért elárasztott benneteket a merkelcsordával! A kib....ott kormányotokat vonjátok felelősségre, azokat a férgeket akik ezt okozták! Ugye értitek olaszok? Amit főztetek egyétek meg! Tereljétek hajóra őket, vagy vagonokba és küldjétek Leyennek és bandájának! Ennyi!, olaszok! Ennyi!
johannluipigus
2023. szeptember 23. 09:56
Egy lónak a faszát. Az olaszok inkább válasszanak maguknak egy tökös vezetőt, mielőtt túl késő nem lesz.
bailey81
2023. szeptember 23. 06:10
Ugyan kérem, csak álprobléma... Tessék oszolni, nincs itt semmi látnivaló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!