Figyelnek a lengyelek: nem mennek választási vitára az amerikaiak kezén lévő tévébe

2023. szeptember 02. 12:37

Szerintük az ameraikaiak kezében lévő tévé „de facto kampányol a Donald Tuskkal kapcsolatban álló politikusok mellett”. A tévé szerint azonban a PiS érvei „arra irányulnak, hogy korlátozzák a média függetlenségét és szabadságát”.

2023. szeptember 02. 12:37
null

Lengyelországban a jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pénteken közölte: a párt nem vesz részt a TVN 24 műsorszolgáltató által szervezett választási vitákban, ugyanis szerintük az amerikai Warner Bros (WBD.O) tulajdonában lévő állomás elfogult az ellenzék irányában – szúrta ki a Reuters.

Ez az állomás megmutatta, hogy aktívan állást foglal a lengyelországi politikai vitákban, de facto kampányol a Donald Tuskkal kapcsolatban álló politikusok mellett”

– áll a PiS közleményében, amelyet az X közösségi médiaplatformon (korábban Twitter) tettek közzé.

A TVN 24, amely egyébként Lengyelország legnagyobb magánhírcsatornája ugyancsak az X-en közzétett bejegyzésében közölte: szerintük meg a PiS a szavazókat hagyja cserben azzal, hogy megtagadta a részvételt a vitán. Mint fogalmaztak: a PiS érvei „arra irányulnak, hogy korlátozzák a média függetlenségét és szabadságát, és elkerüljék az újságírók érdemi kérdéseinek megválaszolását”.

A Reuters eredeti, angol nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

***

Nyitóképen: Jaroslaw Kaczyński lengyel politikus. A PiS elnöke. Fotó: MATEUSZ WLODARCZYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. szeptember 02. 17:22
Az amerikaiak az ellenségeink.
II.baljoska61
2023. szeptember 02. 15:04
Pont olyanok, mint minden populista, Orbánt is beleértve. Csak az akolmelegben, a saját híveik vagy alárendeltjeik körében mernek szónokolni... Természetesen az nem probléma számukra, hogy ha az állami tv feléjük elfogult. Sőt!
hoci74
2023. szeptember 02. 13:30
Jobb is hogy a V4 ment a lecsóba. Brüsszelben fostak férfiasan fellépni, csak a nyammogás ment, Prága Pozsony,vicc, Varsó néha csinált valamit amire büszke lehet. Ez olyan mint a lakótelepen van 3gyerekkori haverod,öribari stb..de ha baj van elszaladnak. Hát a magyar körülnézett a déli lakótelepen azt a szerb gyerek odaállt. Meg a többi. Meg a többi lenézett lakótelepi kigyúrt srác is előkerült . Azt egyszer csak megérezte az osztrák is hogy izé,jó a testbeszéd. Van kiállás. Szóval itt tartunk most, a lengyel próbálna átugrani játszani de ahhoz bizonyítani kell. Többet mint eddig valaha. Csicska csehszlovák megy az amerikai segget nyalni.
templar62
2023. szeptember 02. 13:07
Ötödik hadoszlp ? Vagy Inkább az első ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!