Pokol: lángokban áll Szevasztopol (videó)

2023. szeptember 13. 09:22

Rakétákkal támadták az ukránok a krími várost.

2023. szeptember 13. 09:22
null

Ukrán rakétatámadás érte Szevasztopolt, 24 ember megsérült – közölte Mihail Razvozsajev, a város kormányzója szerda hajnalban a Telegramon.

A Szevmorzavod (hajógyár) déli részén lévő tűzvész helyszínén vagyok. (...) A támadás következtében az előzetes információk szerint összesen 24 ember sérült meg, négy állapota közepesen súlyos”

 

– írta a kormányzó.

Razvozsajev szerint polgári objektumokat nem fenyeget veszély, a helyszínen mentőszolgálatok dolgoznak. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az ukrán fegyveres erők az éjjel tíz pilóta nélkül manőverező repülőgéppel mértek csapást a szevasztopoli Szergo Ordzsonikidze hajógyárra és három tengeri drónnal támadtak a Fekete-tengeri Flotta hajóira. A tárca szerint az orosz légvédelem hét cirkálórakétát lelőtt, a Vaszilij Bikov járőrhajó pedig megsemmisítette az összes tengeri drónt. A cirkálórakéták két javítás alatt álló hajót rongáltak meg.   Az éjszaka folyamán a Krím félszigetet az orosz szárazfölddel a Kercsi-szoroson át összekötő Krími hídon átmenetileg felfüggesztették a forgalmat.

A helyi hatóságok közölték, hogy Donyeckre hajnalban három kazettás lőszert lőtt ki az ukrán tüzérség; ismertetésük szerint a régiót 98 alkalommal lőtte az ukrán fél, 284 lőszerrel.

(MTI)

Nyitókép: X

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2023. szeptember 13. 21:31
A tűz eloltása után készített műholdfelvételek alapján: A Minszk Ropucsa osztályú nagy partraszállító hajót a hajótest közepén találta telibe egy Storm Shadow. A Rosztov-na-Donu Kilo osztályú tengeralattjárót az orr részen, a torpedókamra és a szonár magasságában találta el egy Storm Shadow. Mindkét haditengerészeti egység feltehetően javíthatatlan károkat szenvedett.
Illieral
2023. szeptember 13. 15:42
Fene se érti az Ukikat. Krímet el kellene engedni, tlaán még tárgyalhatnának is, de mintha folyamatosan csk vinni akarnák elre az ügyet.
polárüveg
2023. szeptember 13. 15:21
Az angol szakértő Krímről szóló nyilatkozata után érdekes Szevasztopol támadása. Amúgy meg létezik ukrán cirkálórakéta? Nem lenne pontosabb ukrán területről kilőtt NATO rakétáról írni? Többszáz éves játék ez Krímmel a tengeri hatalmak részéről. Az is jó lenne, ha újra elővennék azt az ügyet, hogy tényleg volt-e 2014-ben az amerikai haditengerészetnek közbeszerzési kiírása szevasztopoli beruházásokra. A háború az ördög színháza, aki a háborút erőlteti, provokálja, az nem az emberiség ügyét szolgálja. Isten óvja az ukrán népet, és Európa népeit!
tlala99
2023. szeptember 13. 15:13
Remélem, egy éven belül az összes büdös ruszkit kiverik a Krimből is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!